İNSANLIK ÖLMESİN

İNSANLIK ÖLMESİN
Havza'da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında temin edilen unları taşıyan 2 tır, dualarla uğurlandı.

 

Havza Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Havza Şubesi işbirliği ile toplanan bin 70 çuval un yüklü 2 tır öğle namazı sonrası Kevser Cami önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

Törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz konuşmada, kampanyaya destek verenlere teşekkür ederek; “Suriye'deki iç savaşın bir an önce bitmesi en büyük temennimiz. Dünya’da ne kadar zülüm gören varsa Türkiye hep onların yanında olmuştur. Bu durum yüzünden de Türkiye hep hedef tahtasındadır. Bugün ülkemizde gördüğümüz terör faaliyetleri, aslında bu faaliyetlerin özeti ve sonucudur. Ama bizler Türkiye  ve Türk halkı olarak her zaman mazlumun ve mağdurunun yanında olmaya devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi korsun.” Dedi.

Havza Müftüsü İlyas Akyazı ise kampanyaya çok sayıda vatandaşın destek verdiğini belirterek; “ Halkımızın yardımları ile bin 70 çuval un toplandı ve bu unlar mazlum ve mağdur Halep halkına bu kış gününde bir umut olacaktır.  Yola çıkan tırlar bu yardım malzemelerini Cilvegözü Sınır Kapımızda Halepli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yetkilerle teslim edilecek. Cenabı Mevla’m yapmış ve yapacak olduğunuz hayırları kabul etsin.” Dedi.

Daha sonra, un yüklü 2 tır dualar eşliğinde uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.