İNSANLIK NEREYE GİDİYOR?

Bunca yaşadığımız felaketler zinciri bana bu soruyu sorduruyor. Evet insanlık nereye gidiyor?

Geçmiş zamanlardan bu yana her zaman afetler felaketler olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Günümüzde bu yaşanılanlar dan her ne kadar da ders alınmazsa da bu yaşanılan olayların inanan kişiler tarafından bir cezalandirma olduğu dile getirilmektedir , yaradan bizleri yanlış yaşam biçimiz seçimlerimiz cinsel tercihlerimiz yani dinimize uygun bir yaşam sergilemediğimiz için uyarılar cezalandırmalar olduğu ve yaşam döngümüzü değiştirmez isek peşi sıra devam edecek olan olaylar afetler zincirleri hayatımızda hep var olacaktır. 

Geçmişte de pek çok kavmi helak eden yüce yaradandan dünyaya mesaj var sanırım çünkü tüm dünya bu aralar henüz çaresi bulunamamış bir hastalığın pençesinde , tüm insanlık bir ümit beklerken aslında kendimize vereceğimiz çeki düzen ile bütün olumsuzluklardan kurtulabiliriz gibi geliyor bana bilmem sizler nasıl düşünüyorsunuz?

Yaşantımızda ki her olumsuzluk bizlere mutlaka geri yansımalarda bulunacaktır, bu bir döngüdür ve hiçbir şey karşılıksız değildir bu alemde çünkü sahipsiz değiliz bizleri ve alemleri yaradan Allah bizlerin her daim yanındadır inansanız da inanmasanız da  bir gün hesap günü gelecektir ve o gün her şey için çok geç kalınmış olacaktır. Bunca uyarıyı görmezden gelmek hiçte akıllıca bir davranış değildir. Bu yaşananların elbette ki bir sebebi var kulak verip dinleyebilsek keşke algılamamız için anlayabilmemiz için geçmişe bakıp dersler alabiliriz çok geç olmadan. Geçmiş yaşamlarda lut kavminde yaşananlar.

Kur'an'a göre de yasak olan aile içi-akraba arası ilişki, zorla cinsel ilişki ve fuhuş, "sapkınlık" olarak nitelendirilerek kavim içerisinde doğal bir hale gelmişti. Kavim içerisinde tecavüz ve fuhuş normal hale gelmişti. Lut peygamberin gönderildigi kavmin erkekleri, şehre ziyarete gelen tüm erkeklere cinsel tecavüz etmekteydi ve de herkes birbirine ve kendi ailesine tecavüz etmekteydi. Erkekler eşleri dışındakilerle de cinsel ilişki yaşıyordu. 

Kur'ân'a göre; bu tür sapkınlık ilk defa bu kavim içinde görülmüştür. Allah, Lût peygamberden kavmini uyarmasını istemiş ve o da uyarmış ancak kavmi, Lût peygamberi umursamamıştır. Allah, kavime tecavüz olaylarını sona erdirmek için erkek kılığında melekler göndermiştir, . Bu olaydan sonra Allah; Lût peygamberin ailesiyle beraber şehirden uzaklaşmasını istemiş, bu arada hiç arkasına bakmamasını, eşinin de helâk olacağını bildirmiştir ve neticede Lut peygamberin eşi de Lût kavmiyle yok olmuştur.

Günümüz de de baktığımız zaman durum neredeyse farksızdır, haksızlığa uğrayanlar adaletsizliklerin yaşandığı olaylar, ülkeler arasında savaşlar, insanların birbirlerine yaptığı zulümler, hakikaten insanlık nereye gidiyor?

İyiliklerde var bunları göz ardı edemeyiz asla Dünya hala dönüyorsa iyiler ve iyilikler sayesinde dönüyor o masum çocuklar cennet kokan analarımız ve cefakar babalarımız sayesinde ve de dini bütün insanlarımızın inançları doğrultusunda yaptıkları dualar ve ibadetleri sayesinde dir. Yoksa günümüzde ki yaşananlara bakarsak sonumuz hiçte iyi değil Allah korusun adaletsizlikle insanların hakkını emeğini işini çalarak hak yiyerek yolda yürüyenler le bir olmayacak elbet iyilerin yolu her hakkın hesabı sorulacaktır, hak katında.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR