İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN
Samsun Milletvekili Ahmet Demircan TBMM 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının Kalkınma Bakanlığı Bütçesi Hakkında AK Parti Grubu adına konuştu.

Sözlerine “Kalkınmayı insanın mutlu ve müreffeh yaşaması için yapılan faaliyetlerin tümü diye tanımlamak mümkündür” diyerek başlayan Ahmet Demircan, kalkınmanın; ülkemizin toplumsal ve ekonomik yapısını geliştirmek, gelişmiş, çağdaş ülkelerin üzerine çıkarmak toplumsal ve ekonomik yapısını geliştirmek, gelişmiş çağdaş ülkelere yetişmek çalışmaları olduğunu belirterek başlayan Ahmet Demircan,“Niçin kalkınmalıyız? Mutlu, müreffeh bir toplum olarak yaşamak, diğer insanlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı korumak, kısacası, insanoğluna yaraşır bir şekilde bu ülkede, bu coğrafyada hayatımızı sürdürmek için kalkınmalıyız.” dedi.

Eğitim Sistemimiz Bilgi ve Teknoloji Üreten İnsanlar Yetiştirmeye Uygun Hâle Gelmeli

Kalkınmaya etki eden faktörleri sıralayarak sözlerine devam eden Ahmet Demircan, “Başta coğrafyamızdır. Coğrafyamızın dayattığı olumsuz şartlar ortada. Bölgemizde yaşanan işgaller, savaşlar, iç ve dışta saldıran terör örgütleri elbette ki kalkınma serüvenimiz üzerinde olumsuz yükler oluşturuyor. Sadece PKK bölücü terörünün ülkemize maliyeti yüzlerce milyar lira, Suriyeli kardeşlerimizin göçü, bütün bunlar kalkınmamız üzerinde ağır yük.İkinci etken, doğal kaynaklarımız. Elbette ülkemizin çok kolay üretilebilecek petrol gibi, doğal gaz gibi zengin kaynakları yok. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz var ama gayret istiyor ve çalışmak istiyor. AK Parti iktidarında yerli kaynaklara ulaşma gayretlerimiz başarılı bir şekilde devam etti ve devam edecek. Üçüncü değerimiz ise kalkınma üzerinde etkili olan, insan kaynağımız, aslında en baştaki değerimiz. Hamdolsun, 80 milyona ulaşan nüfusumuz var ve nüfusumuz önemli oranda gençlerden oluşmaktadır. Eğitim sistemimiz bilgi üreten, teknoloji üreten insanlar yetiştirmeye uygun hâle gelmeli ve gelmesi için gereken her şeyi yapmalıyız ve yapıyoruz. Eğitimin bütçedeki payı bunun en güçlü delilidir.” Dedi.

Milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Öncülüğünde, Bu Hain Fetö Darbe Teşebbüsünü Akamete Uğrattı

Ahmet Demircan kalkınmayı etkileyen 4'üncü önemli hususun ise, yönetim sistemi olduğunu belirterek, “Darbelerle sürekli kesintiye uğrayan bir demokrasi, vesayet sistemi, 60 yılda 7 darbe ve 1 darbe teşebbüsü olduğunu söyledi. Sözlerine “Elhamdülillah, milletimiz, lideri önderliğinde, bütün siyasi partileriyle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, bu hain FETÖ darbe teşebbüsünü akamete uğrattı. Elbette her darbe ülkenin kalkınmasına büyük bir engel oluşturmuş, bulunduğu yerden geriye doğru itmiştir.” dedi.

Mevcut Sistem Milletimizin Özgür İradesiyle Milletimizin Gerçeklerine, İhtiyacına En Uygun Şekilde Yeni Yasal Duruma Kavuşacak

Anayasa değişikliğine de değinen Ahmet Demircan,“Şimdi bunu ortadan kaldırma imkânı doğmuştur. Darbe dönemlerinin hibrit sistemi şimdi kalkacak, mevcut bozuk düzen, bozuk sistem milletimizin özgür iradesiyle Cumhurbaşkanlığı sistemine dönüşecek ve milletimizin gerçeklerine, ihtiyacına en uygun şekilde yeni yasal duruma kavuşacaktır. Bu sistem (Anayasa) değişikliği ülkenin kalkınmasına arzulanan ivmeyi kazandıracak” dedi.

Demircan; Kalkınmanın, sadece ekonomi olmadığını, çevre boyutu ve sosyal boyutunun da olduğunu ve insan odaklı olması gerektiğini belirterek AK Parti iktidarının daha yola çıkarken "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." anlayışıyla yola çıktığını, kalkınmanın insan odaklı olarak ve bölgesel dengeler arasındaki farklılığı da ortadan kaldıracak hamleleri ile devam ettiğini belirtti.

Ahmet Demircan, bütçenin Milletimize ve Ülkemize hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.