Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

İNSANİ TERCİHLER (2)

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

 

Osmanlı İmparatorlugu ile İslâm alemine KEFEN biçen İNGİLTEREDİR. Yukarıda bir kısmı orjinalinden resimlenerek sayfamıza aldığım “NİHAİ VESİKA” 6 Ekim.1950 tarih ve 29 sayılı Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in çıkarttığı BÜYÜK DOĞU mecmuasından iktibas edilerek güncellenmiştir.

 

Kaynak olarak Emekli General Cevat Rıfat ATILHAN’ın “İslâmı Saran Tehlike ve Siyonizm” isimli eserin 176 sahifesinde aynen gösterildiği gibi. Muahededen sonra İngiliz Avam kamarasında “Türklerin istiklali yetini niçin tanıdınız ?” diye yükselen itirazlara Lord Gurzon’un (aslen Yahudi asıllı) verdiği cevap… “Asıl bundan sonradır ki, Türkler bir daha eski satvet ve şevketlerine kavuşamayacaklardır. Zira biz onları, maneviyat ve ruh cephelerinden söndürmüş bulunuyoruz.”

 

Girişinden sonra, derginin 18. Sayfasında ;

 

       GİZLİ ANLAŞMANIN ENTRİKASI

Dedektif X Bir’in baştan başa siyasi vesikalara dayanarak, en eski yerli ve ecnebi gazete (küpür) lerine baş vurmak suretiyle,tamamen ilmi ve (akademik)şekilde izlerini tespit ettiği (Lozan) gizli anlaşmasının, sayı 1.2.3  te çıkmış hülasası ve entrika tarafı;

1-Türklere, dinlerini ve din temsilciliklerini feda ettirmek şartıyla İsviçre de tanınan Sun’i istiklal işinde gizli anlaşmanın müessiri tek kelimeyle, bütün garp kapitalizma-emperyalizmasının kurmayı olan Yahudiliktir.Buna memur müşahhas kimse de, şimdi Mısır Hahambaşısı bulunan (Hayim Naum) dur.

2-(Hayim Naum)bu korkunç teşebbüse evvela Amerikada Türkler lehinde ! bir seri konferans vermek ve kapitalizma-emperyalizma şeflerine, Türkün maddesini serbest bırakmaları, buna mukabil ruhunu ta içinden ve kendi öz adamlarına! Yıktırmaları fikrini telkin etmek suretiyle başlamıştır.

3-Hayim Naum müthis planının zeminini Amerika’da hazırladıktan sonra İngiltere’ye geçmiş ve nesebinin bir tarafıyla halis Yahudi olan LORD GÜRZON’la temas ederek bu kurt politikacıya dahiyane fikrini izah ve şu teklifte bulunmuştur.

 

“-Siz Türkiye’nin mülki tamamiyetini kabul ediniz! Onlara ben, İslâmiyeti ve İslâmi temsilciliklerini ayaklar altında çiğnetmeyi taahhüt ediyorum!”

Lord Gürzon etrafıyle dinlediği bu plân ve taahhüt karşısında mutat soğukkanlılığını bile kaybedip (Hayim Naum) u kucaklamış ve hararetle herifin ellerine yapışmıştır.

4-Aynı Hayim Naum Türk murahhaslar heyetine müşavir sıfatıyla sokulmanın da yolunu bulmuş ve artık arada santralın intizamlı işlemesine hiçbir mani kalmamıştır.

5-Hayim Naum o sırada Ankara’ya kadar da uzanarak, planın muvaffakiyeti için gereken en mühim ve merkezi şahıs nezdinde peşinen emin bulunduğu tesirinin derecesini ölçmek istemiştir. Öyle ki bu tesir,mahut mevzuda,Hayim Naum dan daha heveskar ve gayretli bir İslâmiyet düşmanına tesadüf etmekle muradına ermiş ve artık Türkü içinden vurmanın plânını gerçekleştirmek için her unsur tamamlanmıştır.  ./.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR