Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

İNSANİ TERCİHLER (1)

Evvelki yazılarımda Şeytanın Hileleri, Şeytanın İşleri yazıları ile kadim tarihte imtihana tabi olan fert ve milletlerin dünü, bu gününü ana hatlarıyla tablolaştırırken, yakın tarihimiz ve bu gün kü içinde bulunduğumuz zamanın karşılaştırılması ,gerçekleri anlayabilmemiz açısından önemlidir. 

Millet olarak, Tarih sahnesinde daima Ahlak, Fazilet, Yüksek değerler ve Kahramanlık la anılan Türk milletinin, İslâm’la şereflenmesi, Ayet ve hadis ile, Üstünlükle tarif edilmesi, İslâm’ın kılıcı olarak telaffüz edilmiştir, 1400 küsür senelik İslâm tarihinde, İlahi Kelimetullahı üç kıtada yayan bir millet olma şerefi, sadece Türk Milletine has bir üstünlük olarak görülmüştür. 

Bir buçuk milyarlık günümüz İslâm topluluğuna rağmen, bir araya gelemeyen, Kendine bir BAŞ (HALİFE) tayin edememe durumu, İslâm devletlerinin ne derece büyük bir yanılgı içinde olduğunu göstermesi bakımından ibret’i âlemdir. 1071 den buyana, geçen 948 yıl, Hilal,Haç  mücadelesinin, başını İngilizlerin çektiği savaşlarda İslam’ın son kalesi OSMANLI İMPARATORLUGUNUN parçalanması gerçeği, 100 yıllık tarih içinde yaşanmıştır. BAŞ olan, HİLAFETİN merkezi, Osmanlı İmparatorluğu, çeşitli düzen ve tertiplerle yok edilirken, Hilafetin yeni düzende RET edilmesi, Geri planında Mısır’ Haham başısı, Hayim Naum’un ABD de planladığı, İngiltere’de Lord Curson’la ( aslen YAHUDİ )  uygulamaya soktuğu.  İngiliz siyasetinin bize biçtiği kefen olmuştur. 

1924 yılında İngiliz parlementosunda LORD CURSON’a, Muhalefet vekillerinin “Siz Türklere niçin İSTİKLALİYET tanıdınız” sualine; “ Asıl bundan sonradır ki ,Türk ler bir daha eski satvet ve şevketlerine kavuşamayacaklardır, biz onları  maneviyat ve ruh cephelerinden söndürmüş bulunuyoruz.” Beyanı, o günden bu güne gelişteki yalancı medeniyet adına görülen değişimlerle yeterince anlaşılmaktadır.
 
1915 Çanakkale savaşlarında, “Biz Türkler’le değil Allah ‘la savaş ettik” diyen, CHURCHİLL.” ve biz ÇANAKKALE ‘de Türk askerlerinden değil, Başı yeşil sarıklı kendilerine silah işlemeyen Leventlerden kaçıyorduk” diyen İngiliz kuvvetleri komutanı HAMİLTON’u görmemek, kendimizi inkârdan başkaca nedir, Zaman içinde ortaya çıkan gerçekler ve olaylara getirilen yorumlar ile, bu gün de manalandırılamayan bir çok kişisel, kitlesel ve siyasi yapılanmalı olayları, dünle ,bu günü yan yana getirerek yorumlamamızın mümkün olduğudur. 

Şeytan ve İnsan ilişkisinden başlayıp adım adım bilgilendiğimiz konuların karışık görülse de, netice de RAHMANİ ve ŞEYTANİ olarak iki merkezde toplanmasıdır. 
Devamı gelecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR