İNSAN MERKEZLİ ŞEHİRCİLİK

İNSAN MERKEZLİ ŞEHİRCİLİK
Genç, Şehircilik Şurası’na katıldı

 13 YILDIR İNSAN MERKEZLİ ŞEHİRCİLİK YAPIYORUZ

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Şehircilik Şurası’na katıldı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen Şehircilik Şurasına katıldı. Şurada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehirler sadece fiziki olarak değil, ruhen de gelişmeli. Medeniyetimizin ve köklü şehirleşme geleneğimizi şehirlerde de görmeliyiz. TOKİ’yle birlikte gecekondulaşmanın önüne geçtik. Ancak daha yapmamız gereken çok iş var. En başta belediyeler olmak üzere hep birlikte şehirlerimizi insan merkezli yerleşim yerleri haline getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

İNSANI MERKEZE KOYAN ÇALIŞMALAR

Şurada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinleyen Başkan Genç,” Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir şehir, şehir-insan-mekan arasında bir ilişki kurarak inşa edilmelidir. Çünkü şehir,medeniyet ve insan birbirini tamamlar. Hacı Bayram Veli'nin şu sözü şehir ve insan açısında önemlidir. İnsan, şehri inşa ederken aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Bu anlayış bizim Canik’te şehircilik anlayışımızın temelidir. Yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmaları, sıbyan okulları,hanım konakları ve özellikle camilerimizde yapmış olduğumuz çevre düzenlemeleri sayesinde şehirciliğimiz ve medeniyet değerlerimiz sağlam temeller üzerinde yükseliyor” şeklinde konuştu.

SAMSUN’UN KİMLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARAN ESERLER

Şehircilik Şurasının belediyeler için adeta bir yol gösterici belge niteliğinde olduğunu söyleyen Başkan Genç, “ Şehircilik Şurası özellikle biz belediye başkanları için oldukça faydalı ve anlamlı bir buluşma olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi şehirlerin çok önemli bir geçmiş yaşanımları, birikimleri var. Samsun’un da çok önemli bir tarih, kültür, ticari ve siyasi bir hafızası var. Canik Belediyesi olarak biz bu hafızayı sempozyum ve kitaplarla ortaya çıkardık. Geçmişte bu şehrin yaşadığı tarihi anlar, dönemler, ticareten hangi seviyede olduğu, hangi siyasi kırılmaları yaşadığı hepsi bu eserlerimizde bir kez daha gün yüzüne çıktı. İstedik ki bu geçmiş birikim, geleceğe taşınsın. Çünkü şehir geçmişiyle, hafızasıyla bir bütündür” dedi.

7’DEN 70’E ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM

Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 15 yılda çok önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiğini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Bizlerde ilçemiz Canik’te partimizin ve ülkemizin vizyonuna uygun bir çok kültür tesisleri, eğitim tesisleri, spor merkezleri, kentsel dönüşüm çalışmaları yaptık. Arsalar ürettik. İnsanlarımıza istihdam sağladık. Bu çalışmalarımız sırasında Canik’te önemli bir fiziksel dönüşüm sağladık. Ancak bundan daha önemlisi de yakaladığımız zihinsel dönüşümdür. Canikli vatandaşlarımızın beklentileri 13 yılda çok değişti, zenginleşti. Toplumun her kesimine hitap eden çalışmalarımız, insanı merkeze alarak yapmış olduğumuz projelerimiz sayesinde bugün Canik şehirleşme yolunda marka bir isim haline geldi” şeklinde konuştu.

ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞINI BUGÜNE GÜNCELLEMELİYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın insanı merkeze koyan şehircilik vurgusunun gelecek adına çok önemli olduğunu ifade eden Genç,” Mekan ve insan arasında ilişki, insanoğlunun varoluşuna kadar dayanıyor. İnsan üzerinde yaşadığı şehirden etkilenir. Bir şehir gecekondu bir yapıdaysa gecekondu bir nesil ortaya çıkar. Bir şehir kültür ve sosyal tesislerle donatılmış, tarihi ve medeniyetimizin değerleriyle yoğrulmuş, toplumun tüm kesimlerinin bir arada yaşayabildiği, kendini bulabildiği şehirler ülkemizi hedeflerine daha kolay ulaştıracak. 13 yıldır geçmişi bugüne güncelleyerek yapmış olduğumuz şehircilik projeleri ülkemizin hedeflerine katkı verdi. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen Şehircilik Şurasının sonuçları itibariyle ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum