İNOVASYON VE DİL KONFERANSI

İNOVASYON VE DİL KONFERANSI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Enerji Bilimleri Topluluğunun düzenlediği ve Manchester Dil Okullarının katkı ve katılımlarıyla ‘’İnovasyon ve Dil ‘’ adlı konferans yapıldı.

Konferans’a konuşmacı olarak Yazılım ve Teknoloji Mühendisi;  Dr. Amer MOOSA ve Manchester Dil Okulları Genel Koordinatörü; Merve DİNLER katıldı.

Yabancı Dil Bir Gerekliliktir

Merve DİNLER konuşmasına; Dilin insanlar arasında konuşmayı sağlayan en önemli araçlardan bir olduğu ve kuşaklar arası aktüel anlamda insanlığın kurduğu bir bağ olarak tanımlayarak başladı. En yaygın kullanılan diller olarak sırasıyla İngilizce ve İspanyolca’dan bahsederek bunun kaynağının İngiltere ve İspanya’nın en büyük iki sömürge ülkesi olarak gösterdi. ''Halkın birbirini anlamak için kullandığı ortak dil bugün İngilizcedir. Bunun nedeni Oxford ve Cambridge gibi büyük üniversitelerin yoğun bilim çalışmaları yapmasıdır.  Dil bir yetenek işidir. Herkesin öğrenmesi mümkün değildir.  Fakat bugün herhangi bir mekân da -'İngilizce bilen garson aranıyor- ilanlarını görüyoruz. Dilin geldiği nokta ve gelişiminin, dil öğrenmenin gerekliliğini gösteriyor. Hem sosyal yaşantımızda hem de iş yaşantımızda İngilizce karşımıza muhakkak çıkacak ve öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum.'' diyerek konuşmasına son verdi.

Aramızda Dil Sorunu Olmayacak

Konferansın diğer davetli konuşmacısı Yazılım ve Teknoloji Mühendisi Dr. Amer MOOSA konuşmasında inovasyon ve yazılım hakkında genel bilgiler verdi. Mühendislik  ve çeşitli dalları üzerine konuşan Moosa, bölümde kullanılan yazılım programlarından biri olan Matlab hakkında öğrencilere detaylı örnekler vererek konuşmasını sürdürdü. Amer Moosa, mühendislik alanında konuşurken “Ortak dil ve terimleri kullanırken aramızda dil sorunu kalmayacak'' dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.