İngiliz gazetesinden çarpıcı iddia!

İngiliz gazetesinden çarpıcı iddia!
Paris saldırısı nedenleri ve sonuçları açısından tüm Avrupa basınının bir numaralı gündem maddesi olarak tartışılmaya devam ediyor.

İngiltere'de yayınlanan gazeteler attıkları manşetlerle halkı teröre karşı mücadeleye hazır tutmak için terörün İngiltere boyutlarına dikkat çekti.

IŞİD İNGİLİZ KADIN CİHATÇILARI KULLANIYOR

The Observer'ın “IŞİD terör eylemlerini teşvik etmek için İngiliz kadın cihatçıları kullanıyor” manşetli haberinde, uzmanların 30 kişilik bir İngiliz grubunu tespit ettiklerini ve hazırlanan güvenlik raporunda kadınların bu konuda kilit rol oynadıklarını belirtti. Gazetenin haberine göre IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden kadınlar, İngiltere'deki kadınları ülkelerinde terör eylemleri yapmaya cesaret veriyor.
King's College'daki Uluslararası Radikalleşme Araştırma Merkezi'nin (ICSR) terörü teşvik eden İngiliz cihatçı kadınların rolünü değerlendirdiği raporda, Kuzey Suriye'de 30 kadar İngiliz kadın bulunduğu belirtiliyor. Bu kadınların sosyal medya hesapları incelendiğinde, bir kısmının IŞİD militanı yetiştirdiği veya açık açık Charlie Hebdo baskınını övdükleri tespit edildi. IŞİD'e katılan Batılı kadınların cihatçılarla evlenmek isteyen ve cepheden uzakta onların çocuklarını büyütmek niyetinde olan pasif tipler olduğu da ileri sürüldü. Paris ve Brüksel'deki terör saldırılarından sonra İngiltere'de terör saldırısı düzenlenebileceği riskini değerlendiren İngiliz polisi, kadın cihatçılar hakkında hazırlanan raporu titizlikle inceliyor.
POLİS ÖĞRENCİLERE EV ADRESLERİNİ SAKLAMALARI UYARISINDA BULUNDU
The Sunday Times, “Öğrencilerde 'aşırı İslamcılık' riski” manşetli haberinde İngiliz polisinin radikalleştirilme tehlikesiyle karşı karşıya olan öğrencilere, ev adreslerini saklama uyarısında bulunduğunu yazdı. Birmingham devlet okullarındaki öğrencilerin radikalleştirildiği iddiaları üzerine önümüzdeki hafta milletvekillerinin de bu konuda bilgilendirileceğine dikkat çekildi.
The Sunday Telegraph özel “Sınır dışı edemeyeceğimiz hapse giren terör lideri Paris ile bağlantılı” manşet haberinde, El Kaide'ye para sağladığı iddia edilen Cezayir asıllı Leicester'li terör lideri Baghdad Meziane'nin Paris'teki saldırılarla bağlantısı saptanmasına rağmen İnsan Hakları Yasası'ndan yararlanarak İngiltere'de kalabildiği ve Cezayir'e sınır dışı edilemediği vurgulandı. Haberde eski MI5 Başkanı'nın Telegraph'a terörist haberleşmelerine müdahalenin amaca uygun olmadığını söylediğine işaret edildi.
LEICESTER PARİS OLAYLARIYLA BAĞLANTILI İDDİASI
The Sunday Telegraph'ın “Paris vahşetinin tohumlarının atmaktan sorumlu Leicester terörist hücresi” başlıklı iki tam sayfalık haberinde Paris terör saldırılarının İngiliz bağlantıları sergilendi. Leicester terör hücresinde biri kayıp Brahim Benmerzouga ve hala İngiltere'de yaşayan suç ortağı Baghdad Meziane olmak üzere iki Cezayirlinin bulunduğu vurgulandı. Haberde Leicester hücresinin dünyadaki cihatçıları finanse ettiği ileri sürüldü. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.