"İNDİRİM OLMAZ ARTIŞ OLUR"

"İNDİRİM OLMAZ ARTIŞ OLUR"
Araç sigorta fiyatlarında;Araç sigortalarında son bir yılda yüzde 100'ün üzerinde artış olduğunu belirten sigortacı Murat Aytaçoğlu, "Artık bundan sonra araç sigortalarında indirim olmaz, artış devam eder.

Fakat bizim beklentimiz tabi ki sorunların çözülüp sigorta fiyatlarında düşüş olmasıdır" dedi.

YÜZDE 100 ARTIŞ

2015 yılının 7'nci ayından itibaren fiyatlarda artış olduğunu kaydeden Aytaçoğlu Sigorta sahibi Murat Aytaçoğlu, "Euro Sigorta'nın kapanmasından dolayı Temmuz ayından itibaren trafik sigorta fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde artış oldu. Firmalar trafik sigortasından ve kaskodan zarar ettikleri için fiyatlarda yükseliş oldu. Firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre ilerleyen zamanlarda fiyat artışı devam edecek" şeklinde ifadelerde bulundu.

"BİRÇOK FİRMA PİYASADAN ÇEKİLECEK"

Türkiye'de sigortacalık yapan birkaç firmanın piyasadan çekilmeyi düşündüğünü kaydeden Aytaçoğlu, "Birçok firma zararda. Çoğu sigorta şirketinin müşterilerinden topladığı para, ödediği hasarın altında kalıyor. Aracına sigorta yaptırmak isteyen vatandaşlarımız sigortacılara geldiğinde beklediklerinin çok üstünde fiyatla karşılaşıyorlar. İki tane aynı marka ve model arabanın sahiplerinin arasında bulunan yaş farkı sigorta ücretini direkt etkiliyor. Kişilerden biri 30, diğeri 20 yaşında ise fiyatlarda yarı yarıya fark oluyor. Tabi 30 yaşından küçük olan araç sahipleri kaza yapmadıkça sigorta şirketleri tarafından kampanya yapılıyor fakat böyle olsa da vatandaş geçen sene ödediği paranın en az iki katını ödeyerek sigortasını yeniletebiliyor. Bu fiyatlardan dolayı birçok kişi sigorta yaptırmıyor. Tabi yakalanınca ödedikleri bedel daha fazla oluyor" dedi. 

VATANDAŞA BÜYÜK GÖREV

Fiyatların düşmesi için vatandaşa büyük görev düştüğünü belirten Murat Aytaçoğlu, "Serbest tarifeye geçildiği günden beri yani vatandaş kendi raporunu kendisi tutmaya başlayalı adeta alkollü kazalar büyük oranda azaldı. Çünkü kişiler alkollü bile olsa aralarında anşalıp masrafı sigorta şirketlerine yüklüyorlar. Sigorta şirketleri de bu sebepten dolayı fiyatlarda büyük oranda artışa gitti. Kazalarda tutulan rapora tekrar devletin el koyma durumu var. Böyle olursa da dengelenme olacağı için sigorta fiyatlarında da düşüş yaşanacaktır." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.