İMAM-HATİP ÖĞRENCİSİNİN KODLARI

Demokrasi nöbetlerinde yapılan programlarda, kısa bir konuşma yapması öğretmenleri tarafından istenen, Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi olan oğlumuz Yunus Kesmen, muhtevasını kendisinin oluşturduğu, "MİLLET VE ÜMMET OLMAK" başlıklı yazısında, İmam-Hatip neslinin zihni kodları görülmektedir. 

Vatanımızın muhafazası, devletimizin bekâsı, milletimizin selâmeti; geleceğin teminatı olan çocuklarımızın zihni kodlarına bağlıdır. 

Tırnakiçi paşlaştığımız bu metnin ruhu, geleceğimizden güven duymak için yetecektir. İşte! İmam-hatip neslinin "Millet ve Ümmet"le ilgili düşünceleri; 

"Vatanımızın mensupları milletimizi, dinimizin mensupları ümmetimizi oluşturmaktadır. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerimde, farklılıkların zenginlik olduğunu bildirmiştir. Milletimiz de, her zaman bu zenginliğin tarafı olmuştur. 

Başta imam-hatipliler olmak üzere, bu  vatanın çocukları olan bizler, milletimize sahip çıkıp, ümmet olarak yaşayacağız.  

Devletimizi idare eden büyüklerimizin açtığı yolda, ilim, irfan ve cesaretle yürüyeceğiz. 

Cami, okul ve kışla ortak mekanlarımız olacak. Bizler bu mekanlarda milletimize hizmeti, devletimize sadakati öğreneceğiz.

Hocalarımız rehberimiz, öğretmenlerimiz ışığımız, askerlerimiz güvencemiz olacak. 

Bizler de, siz büyüklerimiz gibi, vatanımıza sahip çıkıp, milletimize hizmet ederek, devletimizi koruyacağız.  

Kişilere bağlı topluluklar değil, bireylerden oluşan ümmet olacağız. Kul'a kul değil, Rabbımıza kulluk yapacağız. Millet olarak, ümmet şuuru ile yaşayacağız. 

Bizler varken, kanla yoğurulup, bize emanet edilen vatanımıza,  kimse ihanet edemeyecektir.   Ehli Sünnet yolundan bizleri, kimse döndüremeyecektir. 

Bizler, geleceğin güvencesi, siz büyüklerimizin gelecek teminatı olacağız.  

Ülkemizde, bir daha 15 Temmuz'lar olamayacaktır. Farklı düşüncede olanlarla birlikte, bu güzel vatanımızda hem yaşayıp, hem de vatanımızı yaşatacağız. 

İmam, öğretmen ve asker; vatanın, milletin ve devletin güvencesidir. Cami, okul ve kışla; devlet ve milletimizin teminatıdır. Devletimiz de; milletimizin  kendisidir. 

Dünya ve ahirette, vatanına ve milletine, hizmet edenler iltifat, ihanet edenler de ceza görecektir."

İmam-Hatip neslinin bu zihni kodları, 1453 tarihinde, 21 yaşında, gemileri karadan yürüterek İstanbul'u fetheden Fatihin, 21. Yüzyılda "Tırları" denizden(tünelden)  geçiren, düşünce felsefesini yansıtmaktadır. 

Milletimizin, bu düşünce yapısına sahip olan nesli oldukça, geleceği güvende olacaktır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR