İmam Hatip Lisesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i Ağırladı

İmam Hatip Lisesi Prof. Dr. Ahmet  Şimşirgil’i Ağırladı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’de isim yapmış vizyon sahibi  akademisyenleri ağırlamaya  devam ediyor. Türk  ve Osmanlı  tarihi hakkında  derin bilgilere sahip olan araştırmacı  Prof. Dr.  Ahmet Şimşirgil Atakum Aihl öğrencileri  ile bir araya geldi. 

 

Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen konferans öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Türk islâm  sentezcisi olarak da bilinen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuşmasına, Atakum Aihl öğrencilerinin gözlerinizde ışık görüyorum. Böylece farklı bir okulda olduğumu anlayabiliyorum. Bunu ilk defa bir konferansımda söylüyorum. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum diyerek başladı.

 

Coşkulu  hitabeti ile öğrencilerle keyifli bir söyleşi  gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil,  “Tarih, dil ve din insana şahsiyet verir. Önce tarihimizi unutturdular. Sonra genleriyle oynadılar. Adam 15 cilt Osmanlıyı yazıyor ama içine öyle bir zehir atıyor ki. Çok okuyun hele imam hatipliler çok okusunlar. Bir imam hatipli olarak söylüyorum çok okuyun. Osmanlı "adam" yetiştirdi kaliteli adam. Bir rütbeli İngiliz diyor ki: "Türkler yetenekli, kaliteli adam yetiştiriyor. Biz yetenekli köpek yetiştiriyoruz". Başarı neredeyse orada ol! Sınıfta isen sınıfta ol annenle isen annenle ol” dedi

 

"Belki fiziken kendi yoktur, ama ruhu bile düşmanları titretmeye yeter"

 

Gençlere Osmanlı’nın temel değerlerini anlatan. Osmanlı İmparatorluğunun ruhu ile yaşayan en büyük devletlerden biri olduğunu vurgulayan Ahmet Şimşirgil, “Belki fiziken kendi yoktur, ama ruhu bile düşmanları titretmeye yeter. Osmanlı Devleti, 622 sene boyunca hanedan devleti olarak hüküm sürmüştür. Bunun 570 yılı uluslararası güç, ilk 50 yılı ulus güç, 250 yılı da süper güç olarak devam etmiştir. Osmanlı’nın dünyaya ne bıraktığına, mirasına ve eserlerine iyi bakmak gerekir” diye konuştu. 

 

Program sonunda teşekkür konuşması yapan, Atakum Aihl Müdürü Zahit Köseoğlu “Böyle sosyal ve kültürel faaliyetlerle okulumuza destek olan, öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayan Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya ve değerli dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri kırmayıp buralara kadar gelen, öğrencilerimizle derin bilgilerini paylaşan Prof. Dr.  Ahmet Şimşirgil hocamıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.