İLYAS KUBİLAY YAVUZ ...

   Maça oldukça hızlı başlayan taraftı Samsunspor. Aynı zamanda golü de erken bulan. Samsun fark mı geliyor derken,  Bandırmaspor'un golü ekran başındaki bizleri geçici bilinç kaybına soktu. Oyunu kendi sahasında kabul etmemesi, kaliteli ayakları ile Bandırmaspor puan cetvelinde haketmediği bir yerde bu gerçek.

   Pas trafiğini bir türlü düzene sokamayan Samsunspor, mücadele ve baskı anlamında gayet iyiydi ama Yasin'in 88 dakika sahada kalması manasızdı. Savi, saman alevi gibi bir var bir yoktu. Yalçın, Keremcan ve Caner tat vermedi. Coureur kendine güveni, güçlü yapısı ve etkili gol vuruşu ile bu maç adeta parladı. İlk iki hafta neden yedekti Ertuğrul Hoca'yı anlamak imkansız. Nadir ile Coureur'un mükemmel maçlar çıkaracağını düşünüyorum. Brice Dje, bu adamı anlatmak için tek kelime yeterli, mükemmel. Takımın dinamosu. Juventus'a koy oynasın. Kim takıma kazandırdıysa büyük iş yapmış. Burak, attığı gol kesinlikle usta ayak işi ama Bandırmaspor'un hemen peşine gelen golü keyfini sürdürmedi. 

   Son günlerde bir cümledir herkesin ağzında. Kubilay hamle oyuncudur. Ne münasebet. Bunu söylemek Kubilay'a saygısızlıktır. Oyuna alındığı dakikadan sonra maça etki ediyorsa bu Kubilay'ın 20-30 dakikalık bir oyuncu olduğunu göstermez. İlyas Kubilay Yavuz ilk 11'de kesinlikle olması gereken bir maestrodur. Her maç iyi olacak diye birşey yok, oda bizim gibi insan. 

Yedek kalmaktan, son dakikalarda oyuna alınmaktan dolayı iyice kendine güvenini kaybettirdik, şimdi saçmalama dönemine geldik, İlyas Kubilay Yavuz lazım olursa bizi kurtarsın yoksa otursun kulübede. Böyle bir dünya yok aklınızı başınıza alın Kubilay' ı bu yüzden kaybedeceğiz. Herşeye rağmen yinede takımını ve Ertuğrul Hoca'sını ipten aldı Kubilay. Ertuğrul Hoca Kubi kozunu  kullanamıyor, bu inadından vazgeçer inşallah. Hani Savi çok iyi olur, oyuna almazsın anlarım, Savi de öyle fırtına gibi esmiyor görüyoruz. Nacizane görüşüm Dje & Kubi ilk 11'de yan yana oynamalı. İlk yarı maç kopartılmalı. Dje'nin temposu, oyun gücü, Kubi'nin oyun zekası ve şutör özelliği rakip takımın gardını çabuk düşürür. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok...

   Oyunu çirkinleştirmeden maçı tamamlayan Bandırmaspor'da Landel, Del Valle, Ovacıklı, Traore takımın en iyisi, kare asıydı.

   Hakem Direnç Tonusluoğlu iki takıma eşit uzaklıkta kaldı. Güzel maç yönetti. 

   Sonuç olarak Samsunspor güçlü kadrosu ile bu maçı hak ederek kazandı. Önümüzde zorlu bir Akhisar maçı var. Gevşemeden aynı baskı ve mücadeleyle daha iyi oyun daha güzel skor ile Samsun' a döneceğiz inşallah...
    Hoşçakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR