İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN HİKAYELERİ KİTABA DÖNÜŞTÜ

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN HİKAYELERİ KİTABA DÖNÜŞTÜ
Samsun Tekkeköy İlkokulu’nun ortakları ile yürüttüğü eTwinning Projesi kapsamında ‘’Bu Hikayede Biz de Varız’’ öğrencilerin ortak çalışması sonucunda ortaya konulan hikaye kitabıyla sonlanıyor.

Üç farklı okuldan beş öğretmen, yirmi sekiz öğrenciyle yürütülen proje sonunda öğrenciler kendi duygu ve düşüncülerini kelimelere dökerek kitap haline getirdiler. Ayrıca kitaplarındaki resimlendirmelerin tamamı öğrenciler tarafından yapıldı. Bu aşamada web 2.0 araçları öğrencilerin işini kolaylaştırdı. Öğrencileri teknolojiyi böyle bir etkinlikte kullanmaları öğretmenlerini ayrıca mutlu etti.

Sonunda öğrencilerin hayalleri gerçekleşti ve emeklerin karşılığı alındı

Proje hakkında bilgi veren Tekkeköy İlkokulu Müdür Yardımcısı ve Raziye Aydın Demir, “Öğrencilerin kendilerine ait bir hikaye kitabı ortaya koymaları bizleri çok mutlu etti. Bu projeyle amacımız öğrencilerimizin kendini ifade etme becerileri kazanması, kendi hikayelerini oluşturması ve kültür aktarımıydı. Bu amaca ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve ortaya çıkan küçük ama değeri kelimelerle anlatılamayacak kadar muhteşem olan hikaye kitabının ortaya konulmasından çok memnunuz” dedi.

    Proje Ortaklarına ve Destekçilerine Teşekkür Ederiz

Projede istekli bir şekilde etkin çalışan güzel öğrencilerimize, müthiş bir uyumla keyifle zorlukların üstesinden birlikte geldiğimiz öğretmen arkadaşlarımız Tekkeköy ilkokulundan Yıldıray Kuzören’e , Orhan Cemal Fersoy İlkokulundan Şerife Yılmaz’a İsmet Kurtuluş İlkokulundan Bilgi Güngör ve Gülçin Çetin’e  ve desteklerini bir an olsun esirgemeyen değerli velilerimize ve maddi manevi arkamızda olan  okul müdürümüz Rağna Ergün’a  çok teşekkür ediyoruz. İyi ki bu projede yer aldık.

Bir Sonraki Adımda Hikaye Kitabı Tüm İllere Ulaştırılacak

Öğrencilerin hazırladıkları hikaye kitaplarını sınıf, okul ve ilçe halk kütüphanesine hediye ettiklerini söyleyen Tekkeköy İlkokulu Müdür Yardımcısı ve Raziye Aydın Demir, “Ayrıca çevremizdeki kamu kurum ve kuruluşlara da ziyaretlerde bulunarak her bir yöneticiye hikaye kitabımızdan hediye ettik. Herkese ilgileri ve destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizle bir sonraki hedefimiz hikaye kitabımızı bir adım ileriye taşıyarak sayfa sayısını arttırıp ulusal alanda tüm illerimize ulaştırmak olacak. Onların içinde öyle bir cevher var ki açığa çıkarmak bizlerin elinde” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.