İLKADIMLI GENÇLER DEĞERLERLERİNİ TANIYOR

İLKADIMLI GENÇLER DEĞERLERLERİNİ TANIYOR
İlkadım Belediyesinin Örnek Projesi Öğrencilere Büyük Değerlerimizi Anlatıyor

Genç Öğrencilerden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a Teşekkür

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde güzel zaman geçirirken önemli değerleri ve tarihimizi doğru öğrenme fırsatı bulan öğrenciler İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti.

İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Tarafından gerçekleştirilen “Gençlerimiz Değerleriyle Buluşuyor” projesi Türk güreşinin sembolü Yaşar Doğu ile başladı.

 

İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi'nin gençlerimize yakın tarihimizde yaşamış ve spor, sanat, edebiyat ve siyaset gibi alanlarda dünya çapında başarılara imza atmış değerlerimizi tanıtmak ve rol model olarak öğretmek amacıyla başlattığı “Gençlerimiz Değerleriyle Buluşuyor” adlı projesi kapsamında, Samsun'da faaliyet gösteren çeşitli okullardan seçilen 40 kişilik öğrenci grubu büyük güreşçimiz Yaşar Doğu’nun büyüdüğü Kavak’ın Emirli Köy ’ünü ve Yaşar Doğu adına yapılan müze evini gezdi. Burada Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Tüm Yönleriyle Yaşar Doğu'nun hayatı isimli eserin sahibi Araştırmacı Yazar Ahmet Seven öğrencilere kitaplarını imzaladı.

“Aradığımız Milli Şuurun Örneği Onda Fazlasıyla Var”

İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt, İlkadım Kültür Tarih sanat çalışma Grubu Başkanı Fatma Pak, Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İçli, Kavak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Kemal Demiroğlu, Emirli Yaşar Doğu Derneği Başkanı Naci Cingöz’ün eşlik ettiği öğrenci grubu Kavak İlçe Halk Eğitim Merkezine geçerek Ahmet Seven Tarafından 'Yaşar Doğu'yu Anlamak konulu konferansa katıldılar. Konferansta Yaşar Doğu’nun sporda ki başarısının ardında hissettiği Milli Şuurun olduğuna dikkat çeken Seven; “Yaşar Doğu Dünya tarihinde de önemli bir yere sahiptir. Yaşadığı dönemde minder güreşleri minder savaşlarına dönmüştü. O bu savaşların sırtı yere gelmeyen bir kahramanıdır. Yeni kuşaklar onun felsefesiyle tanıştırılmalıdır. Bu milletin kendine rol model olarak alacağı ender şahsiyetlerden birisidir. Onu tabelalarda yaşatmak yetmez. Milletin beynine kalbine yerleştireceksiniz. Aradığımız Milli Şuurun örneği onda fazlasıyla mevcuttur" dedi.

Öğrencilerden Projeye Teşekkür

Gezi sonrası İlkadım Belediyesi Kültür ve Medeniyet Yolunu gezerek hatıra fotoğrafı çeken öğrenciler, İlkadım Belediyesi Kent Konseyi tarafından hazırlanan proje ile hem güzel zaman geçirdiklerini hem de büyük bir sporcu olan Yaşar Doğu’yu daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, adını her yerde duyduğumuz ama gerçek başarılarını tam anlamıyla bu gezi ile öğrenmemize fırsat tanıyan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür ederiz dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.