İlkadım'lı Gençler Anneler İçin Söyledi.

İlkadım'lı Gençler Anneler İçin Söyledi.
Anneler Günü'ne özel olarak organize edilen İlkadım Belediyesi THM Gençlik Korosu'nun gurbet, sevgi ve aşk temalı anne türkülerinden seçme eserleri Anneler için söyledi.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Türk Halk Müziği Gençlik Korosu AKM'de Anneler Günü'ne özel muhteşem bir  konser verdi. TRT Sanatçısı İbrahim Can'ın konuk sanatçı olarak katıldığı konserde sanatseverler büyük bir keyif aldı. Şef Ali Rıza Gündoğdu yönetiminde anne türkülerinden seçme eserleri seslendiren Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, sanatseverlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.  İki bölüm halinde 3 saat süren konser sanatseverlerden büyük alkış topladı.   

 

TRT SANATÇISI İBRAHİM CAN COŞTURDU.

Konserin ikinci bölümünde yoğun alkış eşliğinde sahne alan TRT sanatçısı İbrahim Can, Karadeniz yöresi türkülerini seslendirdi. Ağıt ve hareketli türkülerden oluşan anne ve sevgi temalı müzikler sanatseverleri hem hüzünlendirdi, hem coşturdu. Kemençe virtüözü Naci Keskin'in müthiş icrası ile keyiflenen sanatseverler TRT sanatçısı İbrahim Can'ın kendi bestelediği türküler mest etti. Hareketli türkülerle yerinde duramayan sanatseverler sanatçı İbrahim Can'ın seslendirdiği parçalara eşlik ederek salonda müthiş bir ahenk oluşturdu.

 

OYUN BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Gecenin ilerleyen saatlerinde İlkadım Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin sahne aldığı Trabzon yöresi oyunu katılımcıları coşturdu. TRT Sanatçısı İbrahim Can'ında yerinde duramayarak halk oyunları ekibine eşlik ettiği performans sanatseverlerden büyük alkış topladı.

 

"GENÇLİK KARACAOĞLAN VE DADALOĞLU'NU TANISIN"

Kendisi'nin halk aşığı olduğunu belirten TRT ses sanatçısı İbrahim Can günümüz gençliğinin film ve dizilerde kendisine rol biçmesinin yanlış olduğuna dikkat çekerek, Türk Gençliği'nin Karacaoğlan ve Dadaloğlu gibi halk ozanlarını tanıması ve yaşamalarına örnek almaları gerektiğini söyledi.  Kadın cinayetlerine de vurgu yapan Can, " Bugünkü gençlik, Kurtlar Vadisi gibi dizilerle öldürme özentisi kazanarak sevdiği kız ile hayatını evlilik yolunda birleştiremeyince başka çareler arıyor. İşte bizim gençliğimiz kendi halk ozanlarını tanısaydı, sevdiği kız ile hayatını birleştiremediği zaman bıçak veya silaha sarılmaz; gönlünü  kaptırdığı yavuklusuna erişemediği zaman onun için şiirler yazarak kaleme sarılırdı. Ferhat gibi Şirin için dağları delerdi. " dedi.

 

"TÜM SEVGİLERİN KAYNAĞI ANNEDİR"

Anne sevgisi tüm sevgilerin kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Tok, "Aile hayatımızın birleştirici unsuru olan anneler, fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır. Bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir." diye konuştu.

 

Hareketli türkülerle sona eren konserin sonunda İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, TRT Sanatçısı İbrahim Can, kemençe virtüzözü Naci Keskin ve Şef Ali Rıza Gündoğdu'yu tebrik ederek çiçek ve isimlerine belediye hatıra ormanına dikilen fidan sertifikasını takdim etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.