​ İlkadım'ın Çehresini Değiştirecek.

​ İlkadım'ın Çehresini Değiştirecek.
Unkapanı Leventler sokakta üç mahalleyi aynı sofra etrafında buluşturan Başkan Tok, Bölge halkının en çok merak ettiği yerinde dönüşüm projesinin halkın rızası üzerine bina edileceğine vurgu yaparak,

"Yerinde Dönüşüm"ün  vatandaşın  faydasına olduğunu söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, komşu iftarları kapsamında Selahiye, Kökçüoğlu, ve Unkapanı  mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. İki veya üç mahalleyi bir arya getiren komşu iftarlarının son durağı da Selahiye, Kökçüoğlu, ve Unkapanı  mahallesi oldu. Yüzlerce kişinin katıldığı komşu iftarı Leventler sokakta gerçekleşti. Selahiye, Kökçüoğlu, ve Unkapanı  mahallesi sakinlerini aynı sofrada buluşturan iftar yemeğine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yanı sıra  AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

 

EN GÜZEL SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Ramazan ayının manevi havasında İlkadımlı vatandaşlar ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “ İlkadım Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen Komşu iftarları programı mahallelerimizde birlik ve beraberliği sağlıyor. Bizlerde bu mübarek Ramazan ayının manevi havasında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. AK Belediyecilik anlayışın sağladığı bu anlamlı programlar sosyal belediyeciliğin çok iyi örneklerini sergiliyor.” dedi.

 

TOK, YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI.

Üç mahalleyi bir araya getiren iftar öncesi mahalle sakinleri ile tek-tek görüşen Başkan Tok, bölgede en çok merak edilen konu olan kentsel dönüşüm ile ilgili açıklama yaptı, Tok, “Halkımızın rızası doğrultusunda yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. Görüyorum ki, halkımızın da her geçen gün bu isteği artıyor.” diye konuştu.

 

HALKIN KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEĞİ YÜKSELİYOR

Yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım'ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini kaydeden Tok, " Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerimizin merak ettikleri konulardan en başında Yerinde Dönüşüm geliyor. Kökçüoğlu Mahallesi’nin sorunlarını bilen bir kardeşiniz olarak 2004-2009 yılları arası belediye başkanlığım döneminde Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallerimiz için bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. O zaman bu mahallelerimizin inşaat emsal değerlerini çok yükselttik. Halkımız, bizi tekrar bu göreve getirdiği gün bu mahallelerimizin imar durumu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arzumuz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirmek. Hastane ve Kökçüoğlu mahallerinde bu dönüşümü gerçekleştirme oranımız oldukça yüksek. Gördüğüm kadarıyla artık halkımız bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali, 4 emsale yükselttik. Allah'ın izniyle  vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bizler adaları oluşturduk ama halkımız istemez ise bizler zorla bir şey yapmayacağız. Razı olduğunuz an, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Razı olma noktasında yüzde 80-90 oranını halkımızda görüyorum” diye konuştu.

 

KOMŞU İFTARINDAN ATAKÖY'E

Komşu iftar programının ardından ikinci iftar alanına geçen Başkan Tok gerçekleşen komşu iftarı sonrası geleneksel hale gelen Ataköy Mahallesi TOKİ Blokları sakinleri tarafından yapılan iftara katıldı. TOKİ konutları sakinleri ile bir araya gelen Başkan Tok, blok sakinleri ile sohbet etmenin yanı sıra isteklerini de dinledi.

 

MANEVİYATINA UYGUN RAMAZAN PROGRAMI

Akşam namazından sonra Büyük Camiide teravih namazı öncesi Kuran-ı Kerim okundu.  Şişli Mecidiyeköy Camii Başimam Hatibi Ali Derman ve Sultanahmet Camii Başimam Hatibi Hasan Kara'nın okuduğu Kur'an-Kerim büyük bir keyif ile dinlendi. Huşu içinde büyük bir keyifle dinlenen Kur'an-ı Kerim'in ardından hatimle teravih namazı kılındı. Teravih namazı sonrası camii çıkışında vatandaşlara ramazan şerbeti dağıtıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.