İLKADIM’DAN BAŞLAYAN PROJE TÜM YURTTA BEĞENİ TOPLUYOR

İLKADIM’DAN BAŞLAYAN PROJE TÜM YURTTA BEĞENİ TOPLUYOR
İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Odası iş birliğinde geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödüllendirilen Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursu yeni dönem mezunlarını verdi.

Genç İstihdamı Destekleme projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak İlkadım Belediyesi, Lokantacılar Odası ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen aşçılık, pastacılık-tatlıcılık, pidecilik ve servis elemanı yetiştirme kursu MEMGE sertifika törenine Ak Parti Samsun eski Milletvekili Musa Uzunkaya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İŞ-KUR İl Müdürü Haşim Meydan, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin, STK ve Meslek Odaları Başkanları, Kursiyerler ve aileleri katıldı.

 

 

Başkan Tok: "Bu Gençler Bizleri Geleceğe Taşıyacak"

MEMGE projesinin kendisi için çok fazla önem taşıdığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çünkü işsizliğe bir nebze olsun çare olabilmişsek, gençlerimize meslek sahibi olmaları noktasında bir adım atabilmişsek en mutluluk duyduğumuz işlerden birinin bu olduğunu söyleyebiliriz. Bu projeyle İnşallah bu gençlerimiz istihdam sorunu çekmeyecek. Bazı gençlerimiz kendi iş yerini açacak. İşsizlik var deniyor ama diğer taraftan eleman arayan iş yeri sahipleri var. Biz bu dengeyi sağlamak için bu kursumuza destek vermeye devam edeceğiz. Mesleğinde ustalaşmış, teorik ve teknik bilgilerle donanmış gençler yetiştirmeyi amaçladığımız bu kurstan mezun olan gençlerimiz Ahilik Kültürüyle yoğurularak işlerinde birer usta olacaklar. Türkiye olarak büyümenin yolunun çalışmaktan geçtiğini biliyoruz ve bu gençlerimiz çalışarak, üreterek bizleri geleceğe taşıyacaklar. İlkadım’ dan başlayarak tüm yurtta beğeni toplayan kursumuzda emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

 

“İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u Tebrik Ederim”

Törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; “İki dönemdir heyecanla takip ettiğimiz MEMGE kursu Samsunumuzun gurur olmuş durumda. Bu projeye gönül vermiş Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı ve eğitmenlerimize teşekkür ederken, bu projeye inanarak her türlü desteği sağlayan İlkadım belediye Başkanı Erdoğan Tok’u tebrik ederim. Samsun hizmet sektöründe Türkiye ortalamasının da üzerine çıkarak büyük gelişme sağlarken, bu sektöre donanımlı elamanlar yetiştirmek de büyük önem arz ediyor. İşte MEMGE’de bu ihtiyaca en iyi karşılığı veren bir kurs oldu. Kursumuzun devamı noktasında elimizden gelen desteği sağlayacağımızın sözünü vererek genç kursiyerlerimizi tebrik ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.