İLKADIM'DAN "AİLE AKADEMİSİ" EĞİTİMİ

İLKADIM'DAN "AİLE AKADEMİSİ" EĞİTİMİ
İlkadım Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından başlatılan "Aile Akademisi" eğitim seminerleri aile bireylerini bilgilendirmeye devam ediyor.

İlkadım Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Aile Akademisi" eğitim seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Kişisel Gelişim Uzmanı Ramadan Balkı tarafından ev hanımlarıyla gerçekleştirilen eğitim toplantıları ailelerin yaşantılarına önemli katkılar sağlıyor. Aile için iletişim hakkında bilgiler veren Balkı, Çocukların olumsuz çevre ve davranış kazanmamaları için çocuklara nitelikli zaman ayrılması ve bu zaman içinde çocukların aileler tarafından dinlenilmesi gerektiğini vurguladı. Çocukların sorunları dikkate alınıp çözüm yollarını beraber belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

"BİLİNÇLİ TOPLUM İÇİN"
Gerçekleştiren eğitim seminerlerinin daha bilinçli bir toplum için önemli konuma sahip olduğunu belirten İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, "İlkadım Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz "Aile Akademisi" eğitim seminerleri ailelerin ve toplumun daha bilinçli bir yaşam sürdürebilmesi noktasında önemli bir konuma sahiptir. “Aile toplumun temelidir” Çok sık işittiğimiz bu söz çok önemli bir gerçeği yalın bir şekilde ifade ediyor. Ama bugün en az bu söz kadar gerçek olan bir şey var ki, o da ülkemizde ailenin dağılmaya/çözülmeye yüz tutmuş olmasıdır. Toplumun temeli derin sarsıntılar geçiriyor. Son 10 yılda ülkemizde 1 milyon aile boşandı. Ülkemizde 1930 yılından bu yana boşanma istatistikleri tutuluyor. 80 yıl öncesine göre bugün ülkemizde boşama sayısı “oransal olarak” 10 kat artmış durumda (1930'da boşanma sayısı 2127 iken bu rakam 2010 yılında 116 bin 369'a çıktı) Kaygı verici bir diğer sonuç ise evliliklerin giderek azalıyor olması. TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) yayınladığı veriler son yıllarda boşanmaların artarken evliliklerin azaldığını yansıtıyor. Aile akademisi bu çerçevede iki temel amacı gerçekleştirmeyi planlıyor: Aileyi olumsuz etkileyen sorunların kaynaklarını tespit etmek ve sorunları doğuran bu kaynaklarla mücadele etmek. Her ikisi de nitelikli bir çabayı gerekli kılıyor. İlkadım Belediyesi olarak başlattığımız bu eğitim seminerleri devam ederek şehrimizde daha sağlıklı toplum için büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.