İlkadım'dan AHDE VEFA ÖRNEĞİ

İlkadım'dan AHDE VEFA ÖRNEĞİ
İlkadım Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte hareket ederek, Eski Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi ile çevresinin düzenlemesi yapılarak 7 asırlık mekan kullanıma açıldı.

seyyid-kutbiddin---(10).jpg

SEYYİD KUTBEDDİN CAMİİ
Samsun'un Eski Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan, Büyük İslam Alimi Abdulkadir Geylani'nin torunu olan Evliya mertebesine ulaşmış Seyyid Kutbiddin Hazretleri'nin türbesi ile aynı ismi taşıyan Camii'nin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışması sona erdi.

RESTORASYONU BİTTİ
İlkadım Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün işbirliği ile tarihi kimliğine kavuşan Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi ile mezarlık sahasında  yapılan düzenleme çalışmalarının sona ermesiyle birlikte halkın kullanımına açılması için tören düzenlendi.

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI
Samsun'da 700 yıllık bir maziye sahip olan Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi'nin açılış merasimine İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Şahin ve İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat ve vatandaşlar katıldı.

"ÖLÜLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK"
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında Vakıflar Bölge Müdürü Şahin ve Erdoğan Tok birer konuşma yaptı. Tok, "Ölülerine sahip çıkmayan insanlar geleceğine sahip çıkamazlar. Biz yerin altındakilerle üzerindekilerle bir bütünüz" diyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Mehmet Hazinedar

seyyid-kutbiddin---(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.