İlkadım’da Yetim Sokağı  Açıldı

İlkadım’da Yetim Sokağı  Açıldı
Yetim Sokağı açıldı

İlkadım Belediyesi ve Samsun IHH ortaklığında gerçekleştirilen Yetim Sokağı açıldı.

Yetim çocukları hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak için tasarlanan İlkadım Belediyesi Yetim Sokağı’nın açılışı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İHH Samsun Şube Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Hüseyin Mutlu, KADEM Başkanı Meral Kıvırcı, Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, BEMBİR SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever, mahalle muhtarları, belediye   başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

YÜREKLERE DOKUNAN ANLAMI PROJE…

İlkadım Belediyesi tarafından şehre renk katan renkli merdiven çalışmaları, IHH Samsun Şubesi ortaklığında oluşturulan Yetim Sokağı projesi, sosyal bir boyut kazandı.  Selahiye Mahallesi 100. Yıl Bulvarı 30 Ağustos Ortaokulu yanındaki Eski Postane Sokak’ta oluşturulan farkındalık çalışması yürekleri dokunan anlamlı bir proje oldu.

“YETİMLER ALLAH’IN EMANETİ”

“Yetimler, Allah’ın bizlere emanetidir” diyen Samsun IHH Başkanı Hüseyin Mutlu,  UNICEF’in belirlediği resmi rakamlara göre Dünya’da toplam 200 milyon yetim çocuk bulunmakta. Ancak, Sivil Toplum Örgütleri’nin sahada yaptığı çalışmalara göre bu rakam 400 milyon olarak tespit edilmektedir. Yetimlerle sosyal hayatın içinde birlikte yaşıyoruz. Onlar bize Allah’ın emaneti. Bu emanet sahip çıkan anlayışla oluşturulan bu Yetim Sokağı çalışmasından ötürü İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YETİM SOKAĞI İLE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

Yetim Sokağı ile anne ve babasını kaybetmiş çocuklarımızı hatırlatmak ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Aile içindeki kayıpların çocuklar üzerindeki etkilerini çok iyi bilen birisiyim. Ben de babamı genç yaşta kaybettim. Baba özlemini ve hasretini bilirim. Anne ve babasını kaybetmiş bir çocuğun özleminin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.  Burada oluşturduğumuz adını, Yetim Sokağı olarak addettiğimiz bu çalışmayla, onların ruh dünyası ile hayata bakmak, onların gözlerinden yaşamı anlamlandırmak, yetim ve öksüz çocuklarımızı hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak istedik.” diye konuştu.

Konuşmalarından gösterilen sinevizyon ve okunan Kuran-ı Kerim’in ardından Yetim Sokağı’nın açılış gerçekleştirildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.