İlkadım'da Yeni Hizmet Binası Külliye Gibi Olacak

İlkadım'da Yeni Hizmet Binası Külliye Gibi Olacak
İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii için 10 Haziran Cumartesi Günü Saat 17.00’de görkemli bir şekilde temel atma merasimi yapılacak.

 

SON KONTROLLERİ YAPTI…

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii temel atma merasimi öncesi şantiye alanını gezdi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Tok, temel atma merasimi öncesi şantiye alanını gezerek son kontrolleri yaptı.

 

10 HAZİRAN CUMARTESİ SAAT 17.00

Tüm vatandaşları Cumartesi günü yapılacak olan temel atma merasimine davet eden Başkan Tok,  18 ay içerisinde tamamlanacak olan İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası'nın tanıtımının da yapılacağı resmi temel atma merasimini 10 Haziran Cumartesi Saat 17.00’da Günü görkemli bir şekilde yapacaklarını söyledi.

 

BÜYÜK PROJELERİN MİMARI...

Göreve geldikten sonra Ihlamur Cafe ve Restaurant, Derebahçe Sosyal Tesisi, İlkadım Kültür ve Medeniyet Yolu, Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi , Hastane ve Kökçüoğlu  Mahallesi Yerinde Dönüşümü ve Camii ve Külliye gibi söz verdikleri projeleri sırasıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Tok,  " Birçok ilden büyük nüfusa sahip 327 bin kişinin yaşadığı İlkadım ilçemizde İlkadım ve Gazi binalarında hizmet vermekteyiz. Binaların ayrı yerlerde olmasından dolayı kopukluklar yaşamaktayız.  Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına teknik ve idari birimleri tek çatı altında birleştireceğiz. İdari birimlerimiz İlkadım,  teknik birimlerimiz ise, Gazi binamızda bulunuyor. Vatandaşlarımız ve belediye personelimiz iki ayrı bina olduğundan dolayı oldukça sıkıntı yaşıyor."dedi.

 

BEŞTEPE KÜLLİYESİ GİBİ ÇOK KOMPLEKSLİ OLACAK

Selçuklu mimarisi kullanılarak içerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu camii, meydan, çocuk kreşi, spor alanları,  toplantı salonu, kafetarya, otopark ve dinlenme noktalarının olacağı alanda öte tam teşekküllü külliye inşa ettiklerini ifade eden Tok, " Yapımına  Mayıs ayında  'bismillah' denilerek ilk kazma vurulmuştu. Şu an hafriyat çalışmaları tamamlanarak temel direkleri bağlanan Yeni Belediye Hizmet Binamızın  çalışmaları hızla devam ediyor.  Tam teşekküllü, içerisinde bir çok yapının bulunacağı bir külliye  olarak yapılandırdığımız alanda inşa edilen Yeni Belediye Hizmet Binamızı  20 dönümlük alan içerisine 11 dönümlük alana inşa ediyoruz.  Yeni Belediye Hizmet Binamızın yanına 2600 metrekarelik bir sahaya belediye olarak camii yapıyoruz.  Karşına da Kongre ve Kültür Merkezi inşa edeceğiz. İçerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu  600 cemaat kapasiteli camii, 5 bin m2'lik meydan, çocuk kreşi, spor alanları, meclis ve toplantı salonu, kafetarya, 2 katlı 800 kişilik otopark ve dinlenme alanlarının bulunduğu kampüs hüviyetindeki 20 dönümlük alandaki yapı, Beştepe Külliyesi gibi çok amaçlı hizmete alanlarına dönüşecek. Belediye binamız, hem yeni görünümüne kavuşacak hem de modern ve akıllı belediyecilik kapsamına sahip olacak." " diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.