İlkadım'da Türk-Rus İlişkileri Konuşuldu

İlkadım'da Türk-Rus İlişkileri Konuşuldu
Batılı devletler tarafından sınır komşularla bilinçli bir şekilde düşman algısı oluşturulduğunu söyleyen Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse...

Bilim, sanayi ve teknoloji alanından üretim yaparak bölgede güçlü hale gelebileceğimizi belirterek, Türkiye'nin bu yönde önemli adımlar attığını kaydetti.

Acem Tekkesi'nde gerçekleştirilen Tarih ve Edebiyat Sohbetleri programı kapsamında gerçekleştirilen söyleşide  Türk Rus İlişkileri konuşuldu.

Geçmişten Günümüze Türk-Rus İlişkileri konulu söyleşide konuşan Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse, Türk-Rus İlişkilerinin kökeninden bahsetti.

 

Türk-Rus ilişkilerinin eski yıllara dayandığını ve iki ülkenin uzun süren iletişimler gerçekleştirdiğini belirten Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse, Her iki ülkenin Karadeniz'e açılan kıyılarının olması,  boğazlar ve Türkiye'nin jeostratejik konumunun bulunması tek düze yer-yer çalkantılı bir sürece neden olmuştur. Yer yer emperyal amaçlar ön plana çıkmış; ama dostluk ve kaynaşma da sergilenmiştir." dedi.

Günümüzde Türk-Rus ilişkilerinin geni yelpazede ticari ilişkilerin ivme kazandığını söyleyen Köse, Ruslarla tarihin en iyi seviyede ilişki içersinde olunduğunu kaydetti.  Ticari yelpazede ilişkilerin artmasıyla sosyal anlamda da kaynaşma olduğunu ifade eden Prof. Dr. Osman Köse, Teknoloji üretirsek daha da güçlü oluruz. Ülkeler arasında teknolojik ve ekonomik anlamdaki güç kalkınma ivmemizi yükseltir. Bu ivmede dünya ülkeleri arasındaki güçlülüğümüzü gösterir."dedi.

 

Batılı devletler tarafından yıllardır Türkiye'nin komşu ülkelerle düşman olduğu algısı oluşturulduğuna dikkat çeken Köse, Uzun yıllar sınırımız olan ülkelerle düşman olduk. Bu da ilişkilerimizin zayıflamasına neden oldu. Bu bilinç batılı devletler tarafından bilinçli bir şekilde oluşturuldu. Güçlü bir ülke olmanın en büyük şartı bilim ve teknoloji alanında ilerlemektir. Teknoloji alanında yaptığımız bir yenilik veya önemli bir çalışmanın dünya ülkeleri tarafından kullanılması ve ihtiyacının karşılanması ülke olarak gücümüzü gösterir. Teknoloji alanındaki yapacağımız büyük devrimler bizi daha ileriye taşıyacaktır." diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.