İlkadım’da Şeb-Arus Merasimi

İlkadım’da Şeb-Arus Merasimi
İlkadım’da Vuslat Merasimi Manevi Haz Yaşattı.İlkadım Belediyesi tarafından ‘Hz. Mevlana’yı Anma Etkinlikleri’ çerçevesinde düzenlediği Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Töreni Samsunlulara unutamayacakları manevi bir atmosfer yaşattı.

Hz. Mevlana’nın  ahirete intikalinin 742’inci vuslat yıldönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde   Şeb-i Arus töreni  düzenledi.  

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korusu işbirliğinde düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Töreni büyük ilgi gördü.

“SAMSUNLULAR MANEVİ HAZ YAŞADI”

İki bölümden oluşan Mevlana Konseri ve Sema Törenin ilk yarısında Solist Ömer Faruk Belviranlı’nın şefliğinde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Türk Tasavvuf Musikisi eserlerini  seslendirdi.  Programın ikinci bölümünde  okunan ilahiler eşliğinde sahne alan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sema Gurubu Samsunlulara maneviyat dolu unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin manevi iklimi ve ahengi ile manevi bir haz yaşayan vatandaşlar, sema gösterisini büyük bir hayranlıkla izledi.

SAATHANE TABLOSU VE ÇİÇEK TAKDİMİ

Mevlana’nın vuslata yürüyüşünün 742. seneyi devriyesinin manevi ikliminde Samsunluları eşsiz bir programla buluşturduğu gecenin sonunda  İlkadım Belediyesi Meclis Üyeleri Uğur Etli ve İbrahim Arslan tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı’ya Saathane tablosu ve çiçek takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum