İlkadım’da Ramazan Bambaşka

İlkadım’da Ramazan Bambaşka
İlkadım Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de huzur ve kardeşliği pekiştirecek programlarla Ramazan ayı etkinliklerini tamamladı. Ramazan ayı, belediye tarafından hazırlanan programlarla bambaşka geçecek.

 

İLKADIMLILAR AYNI SOFRADA BULUŞACAK

Ramazan ayının maneviyatına uygun planlanan bir birinden güzel programlardan biri olan komşu iftarlarıyla 3-4 mahallenin sakinleri bir araya gelerek yine aynı coşkuyla iftar sofrasında buluşacaklar. 18 ayrı noktada yapılması planlanan iftar buluşmalarında komşu mahallelerden yüzlerce İlkadımlı dualar ve sohbetlerle kardeşliklerini pekiştirme fırsatı bulacak.

GÖNÜLLER DUALARLA BULUŞACAK
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanan programlardan bir diğeri de iftar öncesi vatandaşları bir araya getirecek iftara doğru programları olacak. İftar öncesinde birbirinden değerli hocaların yanı sıra semazen gösterileri de yer bulacak. İftar sonrası İlkadım İlçesi genelinde bulunan 22 ayrı camide gerçekleşecek olan programlarda Dünya ve Türkiye Kur'an Okuma Birincileri İlkadım'da olacak. Dini sohbetler, kaside ve ilahi programlarıyla Ramazan ayının maneviyatının yaşatılacağı bu özel programlarda Eminönü Camii İmam Hatibi 2015 Dünya Birincisi Ferruh Muştuer, Kocatepe Camii İmam Hatibi 2014 Dünya Birincisi Nebi Yaşar, 2004 yılı Dünya Birincisi Mustafa Kızılcaoğlu, 2001 yılı Türkiye Birincisi Mehmet Atıcı, 1998 Dünya Birincisi Ekrem Nalbant, Türkiye’nin birçok ilinde bulunan camilerde görevli İmam Hatib ve Hafızlardan Metin Çakar, Ali Derman, Hasan Kara, Bünyamin Topçuoğlu, Recep Yasan, Abdülmetin Balkanlıoğlu, Ahmet Karalı, Erhan Mete, Mustafa Kızılcaoğlu, Hasan Tok, Yunus Balcıoğlu, İrfan Keskin, Yunus Koçan, İbrahim Çoban, Emrullah Akbaş, Adem Kemaneci, İbrahim Çakıllı, Furkan Tıraşçı, Mustafa Özyılmaz, Hakan Coşkun, Necdet Ergin, Fevzi Ünal, Halit Törün, Habib Deveci, Necmettin Nursaçan, Mansur Sağır, Zahid Karalı, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’ın katılımlarıyla Kuran-ı Kerimler okunarak eller göğe yükselecek.

KADİR GECESİ “SECCADENLE GEL” ÖZEL PROGRAMI
11 ayın sultanı Ramazan ayı boyunca manevi duyguların zirveye çıkığı en önemli günlerden olan Kadir Gecesinde ise yine binlerce Samsunlu “Seccadeni Al Gel” programı ile Samsun Meydanında bir araya gelerek omuz omuza kardeşliğin ve paylaşımın en güzel örnekleriyle gönül-gönüle vererek Kadir Gecesini eda edecek.

"HUZUR DOLU AY"
Birlik ve Beraberliğin maneviyatla birleştiği Ramazan Ayının çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayında birlikteyiz. Manevi tatların ve huzur dolu sofraların bir ay boyunca birbirimizle daha fazla kaynaşma vesilesi olacağı bir kutlu zamana kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Ramazan ayı birlik ve beraberlikte bizi 
kardeş değerlerde birleştirdiğimiz mübarek aydır" dedi. 

KARDEŞLİK PEKİŞECEK
Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi insanlara sadece sıcak yemek götürmeyeceklerini vatandaşların en çok ihtiyacı olan ilgi ve alakayı da beraberinde sunacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sadece sıcak yemek değil; güler yüz ve sevgi dolu yürekler götüreceğiz. Asırlardır gelen komşuluk geleneğimize Ramazan Ayını vesile kılarak komşu programlarımızla yeniden köklü bir şekilde kardeşlik duygusunu perçinleyeceğiz. İftardan sahura, sahurdan sehere Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir kimlikle değerli hocalarımızın sohbetleri, Kurra Hafız ve İmamlarımızın Kur'an ziyafetiyle İlkadım'da bambaşka bir Ramazan ayını hep birlikte yaşayacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.