İlkadım'da Osmanlı Medeniyeti Konferansı

İlkadım'da Osmanlı Medeniyeti Konferansı
İlkadım Belediyesi düzenlediği 'Ertuğrul Gazi'den Kanuni'ye Osmanlı Medeniyeti' konulu söyleşisi kapsamında Tarihçi Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel'i Samsunlularla buluşturacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yarın (bugün) saat 18.30'da İlkadım Konferansları Okur Yazar Buluşması 4 Etkinliği kapsamında Samsunlularla buluşacak olan Tarihçi Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, Osmanlı Devleti'nin Kurucusu Osman Bey'in babası Kayı Bey'i Ertuğrul Gazi'den Kanuni Sultan Süleyman'a kadar geçen dönem içersinde Osmanlı Medeniyeti'ni anlatacak.

SAMSUN'UN KÜLTÜREL BİRKİMİNE KATKI

Samsun'un sosyo-kültürel dokusuna katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu tür etkinliklerimizin ihtiyaç duyulan kültürel bir kimlik çalışması olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Her ay Türkiye'nin tanınmış usta kalemlerini, ilim adamlarını, alanlarında uzmanlaşmış başarılı yazarlarını ve konferansçılarını Samsun'a getirerek periyodik olarak aylık konferanslar düzenleyerek şehrin kültürel birikimine katkı sağlıyoruz. " dedi.

TALHA UĞURLUEL KİMDİR ?
Manisa Demirci'li olan Talha Uğurluel, 1997 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesinin Tarih bölümünden mezun oldu. 8 yıl özel radyolarda tarih programları yaptı.
Yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış birçok makalesi olup, Çanakkale Savaşları, Gelibolu Gezi Rehberi, Balkanların Başkenti Edirne, Varlık ve Yokluk Savaşımız, İstanbul'un Fethi, Peygamber Efendimiz'in İzinde Mekke-Medine, Önden Gelenler ve Mevlana adlı kitapların yazarıdır. Ayrıca, Çanakkale, Edirne ve Mekke Medine tarihi ile ilgili CD çalışmaları mevcuttur. İki yıl İmaj kitap çalışmaları yapmış olup, Mukaddes Emanetler, Timur'un Tüzükatı, Barbaros Hayreddin Paşa'nın Hatıratı ve Harp Mecmuası kitapları, editörlüğünü yaptığı eserlerden birkaçıdır. Talha Uğurluel, Türkiye'nin birçok yerine Kültür Gezileri düzenlemekte, kurum ve derneklerin eğitim programları dahilinde tarih seminerleri vermekte ve özel televizyonların tarih programlarında danışmanlık yapmaktadır.
Marmara Üniversitesinde çalışmalarını sürdüren Uğurluel, Halen TRT Türk'te Tarihin İzinde Programı sunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.