İlkadım'da Minik Şoförler Trafikte

İlkadım'da Minik Şoförler Trafikte
İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Park'ında, anasınıfı ve ilkokul öğrencileri trafik eğitimini eğlenerek alıyor

Derebahçe Mahallesi'nde yaşları 04-09 yaşları arasında olan binlerce çocuğa  trafik eğitiminin verildiği İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkında uygulamalı trafik eğitimleri veriliyor. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli trafik polislerinden trafik kuralları hakkında eğitim alan minik öğrenciler, daha sonra uygulamalara katılıyor, akülü araç kullanarak öğrendiklerini pekiştiriyor.

EĞLENCELİ TRAFİK EĞİTİMİ

Bu eğitim programı kapsamında İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkında uygulamalı eğitim alan Yeni Nesil Anaokulu öğrencileri hem teorik hem pratik eğitimlerle trafik kurallarını öğrendi.  Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Şube Müdürü Eğitim Büro Görevlisi Selahattin Uzun'un verdiği pratik eğitiminden sonra çocuklar edindikleri trafik bilgilerini akülü araçlarla teorik olarak uyguladılar.

EĞİTİMİ KÜÇÜK YAŞTA VERİYORUZ

Çocuk Trafik Eğitim Parkında geleceğin teminatı olan minik yavruları trafikte neler yapması gerektiğini küçük yaşlarda öğretmeye çalıştıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Yaya olarak trafik kazasına karışanlardan her 4 kişiden biri çocuktur. Bu yaştaki çocuklarımıza trafik bilincinin oluşması için trafik eğitim pistimizde önce pratik  eğitim, ardından ışıklarda nasıl hareket edilir, karşıdan karşıya nasıl geçilir, anne ve babayla çarşıda gezerken çocuğun hangi tarafta olacağı konusunda uygulamalı eğitimler veriyoruz. Ülkemizde trafik kazalarında maddi zarar ve insan kaybımız çok. Bunu önlemek, çocukları geleceğe hazırlamak için böyle bir çalışma yapıyoruz.  En güzel trafik eğitiminin de  minik yavrularımıza verilen bu eğitimlerin  olduğunu biliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.