İLKADIM’DA MESLEK EDİNDİREN KURS

İLKADIM’DA MESLEK EDİNDİREN KURS
İlkadım Belediyesi, İŞKUR ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan Bahçıvanlık Mesleki Eğitim Kursunun 1. Etabı başladı.

İlkadım Belediyesi, İŞKUR  ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan Bahçıvanlık Mesleki Eğitim Kursu düzenlenen törenle start aldı. İlkadım Belediyesi Serasında düzenlenen açılış törenine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yanı sıra İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, Samsun Çalışma ve İş Kurumu Hasan Kılıçaslan, belediye birim müdürleri ve kursiyerler katıldı. Düzenlenen Bahçıvanlık Mesleki Eğitim Kursu’na katılan 15kursiyer kurs boyunca 98 gün 784  saat Bahçıvanlık ile ilgili olarak toprak yapısı, üretim teknikleri, çevre koşullarını düzenleme, sera türlerini araştırma, kültürel işlemler, dış mekan bitkisi yetiştirme, sebze yetiştirme, bahçe düzenleme, ekim dikim yerleri hazırlama, tohumla üretim, çelikle üretim, aşıyla üretim, hastalıklarla mücadele, zararlılarla mücadele, süs ağaçları yetiştirme, sarıcı ve tırmanıcı bitkiler yetiştirme, otsu yer örtüsü bitkileri yetiştirme, fide ve fidan dikimi yapma ve çim alanı tesis etme eğitimlerini detaylı bir şekilde alacaklar. Kursiyerler 98 günlük eğitimden sonra Usta Bahçıvanlık Sertifikasına kavuşacak.

 

“EN BÜYÜK SORUN MESLEKSİZLİK”

Mesleksizliğin artık dünyanın her yerinde büyük sorun olduğunu belirten Samsun Çalışma ve İş Kurumu Hasan Kılıçaslan, “Bu programın düzenlemesinde katkısı geçen herkesi kutluyorum. Sadece ülkemizin değil dünyanın bir sorunu mesleksizliğin aşırı derece çoğaldığını görüyoruz. Artık iş verenler işi bilen işin eğitimini almış personel arıyorlar. Maalesef bu sayı da çok düşük. Bizler bu oranı arttırmak için bu tür projelere imza atıyoruz. Şimdiden tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

“HER İŞİ YAPARIM DEVRİ BİTTİ”

Değişen ve gelişen şehirlerde artık “her işi yaparım” mantığını bittiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Böylesi anlamlı ve güzel bir mesleki eğitim kursunun açılışını yapmaktan mutluluk ve onu duyuyorum.  Bir belediye başkanı olarak görüyoruz ki en büyük sıkıntımız işsizlik. Göreve geldiğimiz günden itibaren belediyeye gelen 100 kişinin 95’i bizden iş talep ediyor diğer 5 kişide asfalt yol istiyor. Ama gelenlere hep soruyoruz ne iş yaparsın ? Herkes her İŞKUi yaparım diyor. Her işi yaparım devrinin kapandığının bütün topluma bütün işsizlere bildirmemiz anlatmamız lazım.  Bu kardeşlerimizi meslek eğitimlerinden geçirmemiz gerekiyor. Yoksa eğitimi, mesleği olmayan insanlarla iş yapmak mümkün değildir. Bizim de görevimiz bu İŞKUR ile beraber olsun Halk Eğitim Merkezimiz ile beraber olsun gençlerimizi çocuklarımızı bu şekilde mesleki kurslara yönlendirmek sureti ile iş sahibi yapıp topluma kazandırıyoruz. Artık büyük oteller olsun bir çok yer olsun sertifikalı bahçıvanlar aşçılar işe alıyor ve yüksek maaşla çalıştırıyor.  Bugün burada çok önemli bir işe daha imza attığımıza inanıyorum. Görüyorum ki tüm kursiyerlerimiz heyecanlı istekli ve mesleğine canla başla sarılacak kişiler. Bu projede desteği olan herkese tek tek teşekkür ediyorum, kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

“EN GÜZEL MESLEK”

Bahçıvanlığın dünyanın en güzel meslekleri arasında olduğunu söyleyen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz “Dünyanın en güzel meslekleri arasında giren Bahçıvanlığın bugün burada eğitimi için bir aradayız. Kursiyerlerimizi canı gönülden kutluyorum. Özellikle belirtmek istiyorum ki çok zevkli bağlılık yapan bir meslek dalını seçmişler. Toprak insanı stresten uzaklaştırır rahatlatır sakinleştirir. Bir aile büyüğü toprak ile uğraşırken ister istemez çocukları da meraktan toprakla yeşille uğraşır hale geliyor. Tekrardan bu hizmette emeği olan herkesi tebrik ediyorum hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

 Tören açılışına katılan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, Samsun Çalışma ve İş Kurumu Hasan Kılıçaslan açılış konuşmalarının ardından kursiyerler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.