İLKADIM’DA KANTİNLER MERCEK ALTINDA

İLKADIM’DA KANTİNLER MERCEK ALTINDA
İlkadım Belediyesi Zabıtaları, 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminin açılması ile birlikte okulkantinlerine gerçekleştirdiği denetimleri sıklaştırdı. Kantin çalışanlarına uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte okul kantinlerinde gerçekleştirdiği  denetimleri sıklaştırdı. Kantinleri ve ürünleri titizlikle inceleyen zabıta ekipleri, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını denetledi. Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda yapılan denetimler kapsamında okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verildi. Denetlenen kantinlerde Milli Eğitim Müdürlüğü'nce satışı yasaklanan ürünlere özellikle kırmızı gruba giren gazlı içeceklere dikkat edildi. Gidilen okullarda öğrencilerinde istek ve şikayetlerini değerlendiren ekipler kantincileri sıkı denetimden geçirdi.


“SIKLIKLA SÜRECEK”
Konuyla ilgili açıklama yapan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, " İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kantin denetimlerimize 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminin açılması ile birlikte yoğunlaştırdık. Özellikle Sağlık Bakanlığımız tarafından okullarımızda satışı yasaklanan ürünleri kontrol ediyoruz. Yavrularımızın sağlıklı beslenmesi için İlkadım Belediyesi olarak bu denetimlerimizi aynı sıklıklar gerçekleştireceğiz” dedi.


“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”
Geleceğin parlayan yıldızı çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim aldıkları kurumlarda sağlıklı besinler tüketmesi için denetimlere önem verdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, “Geçtiğimiz günlerde yeni eğitim ve öğretim dönemlerine başlayan okullarımıza Zabıta ekiplerimiz tarafından kantin denetimi sıklıkla devam ediyor. Geleceğimiz olan yavrularımız ve gençlerimizin eğitim aldıkları yerlerde daha sağlıklı beslenmeleri için devam ettirdiğimiz bu çalışmalar hız kesmeden devam edecektir. Sağlık Bakanlığımız tarafından yasaklanan gıdalar ve gazlı içeceklerin satışının yapılıp yapılmadığını sıkı bir şekilde kontrol eden ekiplerimiz aynı zamanda kantin çalışanlarını hijyen ve çalışma hususlarında detaylı bilgilendiriyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum