İlkadım'da Gönül Sohbetlerine Yoğun İlgi

İlkadım'da Gönül Sohbetlerine Yoğun İlgi
İlkadım Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla ilçe sınırları içersinde farklı 25 camiide organize ettiği Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti programları büyük ilgi görüyor

Ramazan ayının 14. Günü Yeni Doğan Camiinde düzenlenen sohbet programında İlahiyatçı Eğitimci Yazar Mehmet Talu Hocaefendi, zekat, fitre ve başörtüsü konularında cemaate vaazda bulundu.

Cemaatin kulak kesildiği sohbet programında zekat ve fitrenin kimlere verilip verilmeyeceği konusunda bilgiler paylaşan Mehmet Talu, başörtüsü konusunda da önemli bazı bilgiler aktardı.

"RAMAZAN AYI İNSANLAR İÇİN HİDAYETE REHBERİDİR"

Ramazan ayının Kur'an ayı olduğuna vurgu yapan Talu, "Ramazan ayının 11 ayın sultanı olmasının Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmesidir" dedi. Ramazan ayını en güzel şekilde istifade edilmesi konusunda cemaate seslenen Mehmet Talu, "Ramazan-ı Şerif, mübarek bir zaman dilimi, çok faziletli ve bereketli bir aydır. Bu ayda yapılan ibadet ve hasenata diğer zamanlara göre daha fazla çok sevap verilir ve günahlar affedilir. Peygamber Efendimiz Ramazan ayının önemi hakkında şöyle buyurmuştur: 'Ramazan girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.' Ramazan Kur'an ayıdır çünkü hidayet rehberi Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Nitekim Yüce Allah: 'Ramazan ayı; insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği aydır' buyurmaktadır" diye konuştu.

 

Sohbetin ardından salavatı şerifler okundu, teravih namazı kılındı. Teravih namazının kılınmasının ardından cami çıkışında vatandaşlara ücretsiz lokma dağıtıldı. -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.