İlkadım'da Ermeni Meselesi Konuşuldu.

İlkadım'da Ermeni Meselesi Konuşuldu.
Acem Tekkesi'nde gerçekleştirilen 'Geçmişten Günümüze Ermeni Meselesi' paneli tarih meraklılarını aynı ortamda buluşturdu.

İlkadım Kent Konseyi ve İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen panelde, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse, İlkadım Kent Konseyi Başkanı OMÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Bünyamin Kocaoğlu, Karabük Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Marziye Memedli, 9 Eylül Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkmen Töreli, Geçmişten Günümüze Ermeni Meselesi hakkında bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Panelin moderatörlüğünü yapan Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse, Tarihte Devletin Ermenilerle ilgili bir soykırımı olmadığını söyledi. Köse, “ Osmanlı devleti zayıflamaya başlayıp misyoner okulları kurulup hemen her konuda Avrupa'nın müdahalesine maruz kalınca, Türk-Ermeni ilişkilerinde de bir bozulma devri başlamıştır. Bazı devletler, Osmanlı devletini bölerek bölgesel çıkarlarına ulaşabilmek için, Ermenileri Türk toplumundan koparmayı hedeflemişlerdir.”dedi.

ERMENİLER DÜNYAYI YANILTIYOR
Ermeni iddialarının ve yalanlarının aksine, 1915 yılında Doğu Anadolu bölgesindeki Ermenilerin daha güvenli topraklara göç ettirilmesi uygulamasının soykırımla hiçbir ilgisinin olmadığını söyleyen Osman Köse, “Başta Van olmak üzere yurdun pek çok yerinde başlayan Ermeni isyan ve katliamlarına önlem almak amacıyla Talat Paşa'nın başlattığı, Hükümet ve Meclis'in de uygun gördüğü yer değiştirme, doğrudan doğruya cephelerin güvenini sarsacak bölgelerde uygulanmıştır. Ermeniler, düşmanla işbirliği yapmış ve onların çıkarma yapmalarını kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunmuşlardır. Yer değiştirme uygulaması Ermeni çevreleri ve hasım devletlerce "Ermeni katliamı ve soykırımı" olarak adlandırılmış ve Osmanlılara karşı büyük bir propaganda kampanyası başlatılmıştır.” diye konuştu.

BATILI DEVLETLERİN OYUNUNA GELDİLER
Ermenilerin batılı egemen güçlerin oyunlarına alet olduğunu ifade eden İlkadım Kent Konseyi Başkanı OMÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Bünyamin Kocaoğlu, Osmanlı imparatorluğunun önemli devlet kademelerinde görev alan Ermenilerin batılı devletlerin oyunlarına alet olup çeteler kurarak Rus askerleriyle birlikte Türk askerini arkadan vurduğunu söyledi. Ermenilerde Türk Düşmanlığı olduğunu ileri süren Karabük Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Marziye Memedli, Hristiyan dinine mensup Ermenilerin çocuklarını yaptıkları soykırım anıtıyla küçük yaşta Türklere karşı kin ve nefret duygularıyla büyütüldüğüne dikkat çekti.

"TERÖR EGEMEN GÜÇLERİN TAŞERONU"
Türkiye'nin jeopolitik ve jeostratejik olarak çok önemli bir konumda olduğunu söyleyen 9 Eylül Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkmen Töreli, " Geçmişte olduğu gibi bugünde Anadolu'da asırlar boyunca terör eylemleri yapılmıştır. Terör değişmez. Aktörleri ve argümanları değişir. Yöntem ve amaçları aynıdır. Amaçları ses ülke ve dünya çapında ses getirmektedir. Güçlü devletler, hakimiyet kurmak istediği ülkelerde terörü araç olarak kullanır. Hasan Sabbah, ASALA, TİKKO, EL KAİDE, aynı yöntemler kullanılmıştır. Ermenilerde egemen güçler tarafından Türklere karşı kullanılmıştır. Senaryo hep aynıdır. Tarihi iyi okursanız, gelişmeleri yakından takip ederseniz, gerçekleri görürsünüz. EL KAİDE mücahit bir grup olarak çıktı. Yerel güçlerdi. CIA tarafından eğitildi. Finansörleri egemen güçlerdi. Kontrolden çıkınca düzmece 11 Eylül misyonu ile EL KAİDE bitirildi. Geçmişten günümüze bakın terör guruplarına ASALA, PKK, EL KAİDE v.s hepsi zayıf güçlü devletleri karıştırmak ve kontrol altında tutumak için sübvanse edilmişlerdir. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.