İLKADIM BELEDİYESİNDEN FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ

İLKADIM BELEDİYESİNDEN FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ
İlkadım Belediyesi, Karasamsun Mahalle Muhtarlığı ve Karasamsun yerleşkesinde bulunan Fatma Hatun Sitesi sakinlerinin birlikte organize ettikleri “Doğayı Sev Yeşili Koru” etkinliği ile bölgenin daha güzel ve yaşanabilir olması için "Ağaç Dikme İmecesi" gerçekleştirdi.

İlkadım ilçesi Karasamsun Mahallesi’nde  bulunan Fatma Hatun Sitesi'nde oturan vatandaşlar, temin ettikleri 42 fidanı kendi elleriyle diktiler. Sitenin çevresine bulunan dik yamaca 42 adet ağaç fidanı diken site sakinleri, diktikleri fidanlara çocuklarının isimlerini verdi.

ilk-8849.JPG

Çocuklar bir yandan toprak ile oyun oynarken diğer taraftan fidan dikimi yaptı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı fidan dikiminde çocuklar, keyifli zaman geçirdi. Dikim etkinliğine katılım sağlayan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfü Coşkun ve Karasamsun Mahalle Muhtarı Hüseyin Yıldırım kendi elleriyle kazdığı toprağa adlarının yazılı olduğu fidanların dikimini gerçekleştirdi.

173618.jpg

“Yaşanabilir yeşil bir ilkadım”
İlkadım ilçemiz her geçen gün güzelleştirmeye, yeşil alanlarımızın sayılarını artırmaya devam ettirmek adına İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’ın büyük katkı ve destekleri ile yaşanabilir bir İlkadım için özveri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz diyen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfü Coşkun,” Burada site sakinlerimiz ve mahalle muhtarımızın katılımları ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdik. Doğa, yarınlarımıza bırakacağımız en kıymetli hazinedir. İlkadım Belediyesi olarak bu düşünceyle yarınlarımıza yatırım yapıyor; çevremizi, doğamızı korumaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu tip etkinliklerle ilçemizi hep birlikte yeşillendirecek, her fidanla yarınlarımıza nefes olacağız.” diye konuştu.

ilk-8872.JPG

“Ekolojik dengede ağaçların önemine dikkat çekmek istedik”
Etkinliğin oluşmasında büyük katkı ve desteği olan Fatma Hatun Sitesi sakinlerinden Arzu Karagöl ise ağaç dikme imecesine tüm site sakinlerinin eş ve çocuklarıyla katılımlarını sağladık. Ağaç dikme çalışmasına katkı sağlayan İlkadım Belediye Başkanımıza ve mahalle muhtarımız Hüseyin Yıldırım’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Buradaki asıl amacımız ekolojik dengenin kurulmasında tüm canlıların yaşam alanı bulması için ağaçlandırmanın önemi dikkat çekerek dikilen fidanlara çocuklarımızın isimlerini vererek, fidanların bu sayede daha iyi korunmasını ve sahiplenilmesini hedeflediğini söyledi.

ilk-8850.JPG

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.