İlkadım'da Büyük Balkan Kongresi

İlkadım'da Büyük Balkan Kongresi
İlkadım Belediyesi, 5-6 Aralık'ta Serra Otel'de yapılacak olan 9. Uluslar arası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi'nde ...

Sultan 2. Abdülhamit Han'ın kendi döneminde çektirdiği fotoğraf koleksiyonundan oluşan Balkan Fotoğraf Sergisi açacak. 

BÜYÜK BALKAN KONGRESİ İLKADIM'DA
9. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Kongresi İlkadım Belediyesi  ve Samsun Mübadele Derneği işbirliği ile 5-6 Aralık tarihlerinde Serra Otel'de gerçekleşecek.
40’a yakın Ulusal ve Uluslar arası akademisyen, bakan, belediye başkanları, parti genel başkan yardımcısı, yazar, yönetmen, ilgili vakıf dernek başkan ve yöneticilerin katılacağı Uluslar arası Mübadele ve Balkan Türk Kültür Araştırmaları Kongresi Protokol konuşmalarıyla başlayacak ve 2 gün sürecek olan kongre 6 oturumla noktalanacaktır. İki gün boyunca 6 oturumla noktalanacak Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Kongresi'ne Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'den 30 akademisyen, gazeteci, Siyasetçi, Milletvekili, Bakan ve Siyasi Parti Genel Başkanı katılacak.

FOTOĞRAFLARLA 100 YIL ÖNCESİ BALKANLAR
Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi açış programından önce yapılacak Sultan II. Abdülhamit'in kendi döneminde çektirdiği fotoğraf koleksiyonundan oluşan Balkan Fotoğrafları Sergisi'nde İstanbul Üniversitesi Yıldız Arşivinden faydalanılarak dönemin 19. asrın ikinci yarısından sonra 20. asrın Balkan Harbi'ne kadar çekilmiş fotoğraflar yer alıyor. Sergide, 100 yıl önceki köprüleri, çeşmeleri, devlet binalarını, okulların, o dönemin sosyal yapısı ve yaşam biçimin yer alacağı sergide 178 fotoğraf görücüye çıkacak.

ŞEHRİMİZİN SOSYO-KÜLTÜREL BİRİKİMİNİ ARTIRIYORUZ.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  " Belediye olarak şehrimizin sosyo-kültürel birikimini arttıracak, sorunları bilimsel ve akademik verilerle tespit edip bu sorunlara çözüm yolları üretecek sempozyum ve kongreler düzenliyoruz. Bu manada Samsun Mübadele Derneği, Başbakanlık TİKA ve Kültür Turizm Bakanlığı işbirliği 9. Uluslar arası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi'ni gerçekleştiriyoruz. Kongremizin sonuçlarının Ülkemiz, şehrimiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olacağı kanaatindeyim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.