İLKADIM'DA BORÇ-HACİZ SARMALI!

İLKADIM'DA BORÇ-HACİZ SARMALI!
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş göreve geldikten sonra mali durumla alakalı çalışmalar yaptıklarını ve belediyenin toplamda 264 Milyon TL borcu olduğunu söyleyerek kimseyi suçlamadan 'borç yiğidin kamçısıdır' demişti.

Belediye Meclisinde de kredi teklifleri Cumhur ittifakınca kabul edilmişti. Son olarak yeni binaya taşınıldığından dolayı eski belediye binasını satışa çıkartacaklarını beyan ettikten sonra Devlet kurumlarına olan borç nedeniyle tapuya haciz konulduğu ortaya çıktı. 

qqqqqqqqqqqqqq3.png

BAYRAMDAN SONRA YENİ BİNAYA 
Ödenecek borç miktarının fazla olması nedeniyle sıkıntılı günlerden dolayı yeni belediye binasına bayramdan sonra taşınılacak. Belediyede şimdilik bir kaynak yok. Yükü hafifletmek adına şu an kullanılan 2 belediye hizmet binasını satılması düşünülüyor. Eski Gazi Belediye binası için satış talebi meclis gündeminden geri çekilmişti. Akaryakıt istasyonu ruhsatı almak adına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'den onay bekleniyor. Ancak diğer belediye hamamı karşısındaki bina ise satışı için meclisten onay alınmıştı. Başkan Demirtaş ''gayrimenkullerden de satabileceğimizi satacağız. İkisini de yapamazsak, millete ‘durum bu' diyeceğiz” diye konuşmuştu. 

qqqqqq6.png

HACİZ KAYDI SATIŞA ENGEL
Samsun'da satılması gündeme gelen İlkadım Belediyesi'ne ait hizmet binasının 30 milyon liraya yakın borç nedeniyle hacizli olduğu ortaya çıktı. Devlet kurumlarının bu ekonomik darlığın olduğu dönemde birbirine yardımcı olması beklenirken iddialara göre bir Devlet kurumu 29 Milyon Lira borç nedeniyle belediye binasına haciz koydurdu. Söz konusu haczin ise eski başkanlardan Necmi Akkoyunlu döneminden bu yana birikerek gelen borçlar nedeni ile konulduğu gündemde. Başkan Necattin Demirtaş'ın ise ilgili Devlet kurumu ile görüşerek karşılıklı anlayışla satış yapılırken haczi kaldırtması beklenenler arasında. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum