İlkadım’da Bir Neslin Öncüsü Celal Hoca Anıldı

İlkadım’da Bir Neslin Öncüsü Celal Hoca Anıldı
İlkadım Belediyesi, ‘Bir Neslin Öncüsü’ olarak anılan Mahmut Celalettin Ökten’i ölümünün 54.yıldönümünde yad etti.

İlkadım Belediyesi  tarafından  Okur Yazar Buluşması  Etkinliklerinin 9’uncusu Atatürk Kültür Merkezinde Celal Hoca’nın anılmasıyla gerçekleştirildi. İlkadım Belediyesi 21 Kasım 1961 yılında vefat eden Mahmut Celalettin Ökten’i unutmadı. Türkiye'de İmam-Hatip Okullarının açılması ve yaygınlaşması için bilfiil mücadele eden bir neslin öncüsü olarak anılan Mahmut Celalettin Ökten  İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından  Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen  konferans ile anıldı. Yoğun ilgi gösterilen konferansa, İmam Hatip Lisesi öğretmenleri , öğrenciler ve velileri  katıldı.

 

CELAL HOCA’NIN HAYATI DUYGULANDIRDI

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Bir Neslin Öncüsü, Asımın Neslinden İmam Hatip Nesli’ne adlı konferans Mahmut Celalettin Ökten’in hayatını ve mücadelesini anlatan sine vizyon gösterisi başladı.  Sinevizyon gösterisinin ardından Yazar Fatih Duman’ın etkili sunumuyla anlattığı konferansta Mahmut Celal Ökten’in yaşamı, zor koşullarda İmam Hatip Okullarının kurulması ve yaygınlaşması için verdiği  mücadelesi ve azmi tüm davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

 

BİR NESLİN ARKASINDAKİ MEÇHUL KAHRAMAN

Yazar Fatih Duman “ Celal Hoca, ömrü boyunca ilim ve irfan peşinde koşarak İmam-Hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması için bilfiil mücadele etti.  Bu okullarda hocalık ve idarecilik yaptı.  Milletimizin zor zamanlarında yaptığı  hizmetlerle bu aziz milletin hafızasında “Celal Hoca” olarak anıldı.  İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten, hayatını İmam Hatiplerin gelişmesine adamıştır.  O İmam Hatip okullarını ayakta tutabilmek ve güçlü okullar haline gelmesi için hayatını bu uğurda feda etmiştir. Ömrünün sonuna kadar mücadeleyi vazife bilmiş olan Celal Hoca öğrencilerine, derse gelemediğim gün cenazeme gelin" diyecek kadar işine aşk derecesinde bağlı meçhul kahramandır.” dedi.

 

CELAL HOCA’NIN EMANETİNE SAHİP ÇIKILMALI

Söyleşi’nin soru cevap kısmında söz alan İmam Hatip Liseleri Koruma Vakfı Eski Başkanı Muhammet Sıddık Öz, İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü, idareci ve öğretmenlerin Celal Hoca’nın emanetine bugün sahip çıkamadığını ifade ederek İmam Hatip Lisesi şuurunun yeni nesillere kazandırılması için böyle bir konferans düzenleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti.

 

ASIM’IN NESLİNE İHTİYAÇ VAR

Söyleşisinin ardından Yazar Fatih Duman’a aktardığı bilgilerden dolayı şükranlarını ifade eden İlkadım Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır,  Mehmet Akif Ersoy’un işaret ettiği nesillere ihtiyacımız olduğuna vurgu yaptı.

 

YAZAR DUMAN’A SATHANE TABLOSU VE ÇİÇEK TAKDİMİ

Konuşmaların ardından Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Abdülkadir Yeşil ve  İmam Hatip Liseleri Koruma Vakfı Eski Başkanı Muhammet Sıddık Öz, Yazar Fatih Duman’a gecenin hatırasına Saathane tablosu ve çiçek takdim etti.

 

Yazar çiçek takdiminin ardından kitaplarını imzaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.