İlkadım'da bayat ekmekler çöpe gitmiyor!

İlkadım'da bayat ekmekler çöpe gitmiyor!
Bayat ekmekler, sevimli dostlar için mamaya dönüşüyor

Günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığı ülkemizde, hem dönüşüm sağlamak hem de  israfı önlemek adına İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 'Dönüşüme İlkadım' projesi çerçevesinde bayat ekmeklerin dönüşümü ile ilgili önemli bir çalışmaya imza atıldı.

 

Belediye, insanların toplu yaşama alanı olan apartman ve sitelere özel kutular koyarak bayat ekmeklerin toplanmasını sağlıyor. Ekipler, belirli günlerde toplanan bayat ekmekleri mamaya dönüştürülmek üzere Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına götürüyor

 

BAYAT EKMEKLER  MAMAYA DÖNÜŞÜYOR

 

Çevreye duyarlı projelerle öne çıkan İlkadım Belediyesi, 4 başlıkta 4 büyük kampanya ile başlattığı kampanyalarla geri dönüşümde büyük adımlar atmıştı. 'Dönüşüme İlkadım' adı verilen projeyle, ambalaj atıklarının, atık pillerin, atık yağların ve bayat ekmeklerin toplanması halkta büyük bir heyecan oluşturdu. Bu projelerden birisi olarak toplanan bayat ekmeklerin toplanmasıyla ekmek israfını bir nebze olsun önlemek ve bayat ekmeklerin dönüşümünü sağlamak  için önemli bir çalışmaya start verildi. Bu projelerden birisi ile apartman ve sitelere konulan bayat ekmek kutularında biriktirilen ekmekler hayvanlar için yiyeceğe dönüştürülüyor. 

 

HEM İSRAF AZALIYOR HEM DE DÖNÜŞÜM SAĞLANIYOR

 

Hem ekmek israfını azaltmak, hem de dönüşümü sağlamak için sosyal bir sorumluluk oluşturduklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  “Dünyada açlığın boyutları ortada. Buna oranla ülkemizde çöpe atılan bayat ekmek sayısı da yüksek seviyede. Belediye olarak biz bayat ekmeklerin değerlendirilmesi, hem de halkımızın bilinçlenerek ekmek israfını bir nebze olsun azaltılmasını amaçlıyoruz. Apartman ve sitelere koyduğumuz özel bayat ekmek  kutularının görüntüleri vatandaşımızın algısını değiştirdi. Biz aslında fazla bayat ekmek toplamak istemiyoruz. Topladığımız bayat ekmeğin azalmasını istiyoruz, çünkü israfın önüne geçmemiz gerekiyor. " dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.