İlkadım’da Atık Yağ Projesi Ödül Töreni

İlkadım’da Atık Yağ Projesi Ödül Töreni
İlkadım Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı işbirliği ile yürütülen “Geleceğimize Sahip Çıkalım Projesi” AKM’de düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

 

ÖDÜL TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

Çevreye duyarlı, bilinçli bireyler yetiştirmek ve bilinçli toplum oluşturmaya katkı sağlamak amacı ile atık yağların evlerde kaynağında toplanması için ödüllü yarışmaya dönüştürülen “Geleceğimize Sahip Çıkalım Projesi” ödül töreni ile sonlandırıldı. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Aksoy, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, Okul Müdürleri ve öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

21 BİN ATIK YAĞ GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

2015-2016 yılı içerisinde 8 pilot okulda başlatılan proje, 2016-2017 öğretim yılı içerisinde 31 okulda 300 öğretmen ve 13.978 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında Bitkisel Atık Yağların Kaynağında Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı konusunda eğitim alan öğrenci ve öğretmenler kısa bir süre içerisinde 21 bin litre atık yağ toplayarak geri dönüşümde büyük başarı elde etti. Proje ortaklarından İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu; “Böylesi anlamlı projeler doğayı korumanın yanında gelecek nesillerin sağlıklı yaşamlarını da garanti altına almaktadır” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Aksoy; “Minik yavrularımız okullarda aldıkları eğitimin yanı sıra doğal yaşamı korumanın önemini anlayarak geri dönüşüm konusunda başarılı bir eğitim yöntemiyle bilinç kazanmaktadırlar” dedi

HEDEF 17 İLÇEDE 300 OKUL

Bu yıl 2’ncisi tamamlanan projenin gelecek yılda kapsamının genişletilerek yeniden yapılmasını amaçladıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Geri dönüşüm şahsım ve Belediyemiz için büyük önem arz eden konuların başında gelmekte. 2 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı işbirliği ile yürüttüğümüz atık yağların toplanmasında örnek olan projemizi önümüzdeki yıl bir üst seviyeye taşıyarak Samsunumuzdaki 17 ilçe ve 300 okulda gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

BAŞKAN TOK; “BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ EĞİTİMDEN GEÇER”

“Geleceğimize Sahip Çıkalım Projesi” gibi projelerin farklı bir belediyecilik anlayışının ürünü olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Bizim hizmet anlayışımız sadece yol ve kaldırım yapmak değildir. Her yaştan vatandaşımızın hayatına dokunacağımız, minik yavrularımızın eğitimlerini sağlayacağımız ve yarınlara daha bilinçli nesiller yetiştireceğimiz bir belediyecilik anlayışıdır. Bu bağlamda bu projede emeği olan başta minik yavrularımız olmak üzere herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

ÇEVRE BİLİNCİNİ TİYATROYLA ANLATTILAR

Ödül töreninde İstiklal İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro gösterisi büyükler adına bir ders niteliği taşırken salondakiler tarafından büyük beğeni kazandı. Çevre temizliği ve doğa bilinci konularını kapsayan gösteride minik oyuncular yetenekleriyle ilgi çekti.

 

ÖDÜL KAZANAN MİNİKLERDEN ANLAMLI DAVRANIŞ

Projede en çok atık yağ toplayan ilk 100 öğrenciye kırtasiye seti, ilk 5 okula spor seti ve ilk 5 öğrenci ve öğretmene 10 bisiklet hediye edilirken 1’inci olan 4’üncü sınıf öğrencisi Tunahan Bütün ve 2’nci olan 3’üncü sınıf öğrencisi Cemre Çevrim kazandıkları bisiklet ödülünü ihtiyacı olan öğrenci arkadaşlarına hediye ederek herkese duygusal anlar yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.