İLKADIM'DA ARAPÇA TABELA DENETİMİ YAPILDI

İLKADIM'DA ARAPÇA TABELA DENETİMİ YAPILDI
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Arapça yazıların ve yabancı kelimelerin yer aldığı tabelaların kaldırılmasına yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, son zamanlarda ilçede yaygınlaşan ‘Arapça Tabela’ şikayetlerini sıfırlamak üzere harekete geçti.

3-118.jpg

Vatandaşların ağırlıklı olarak kullandıkları Çiftlik Mahallesi, Hakkı Bey ve Saadet Caddesi'nden başlayarak iş yerlerini mercek altına alan ekipler, çalışma izni ve iş yeri ruhsatı incelenirken, kanunlara uymayan ve zabıtayı görünce dükkanını kapatıp giden iş yeri sahipleri hakkında ise tespit tutanağı tutuldu.  

7-032.jpg

Sorumluluk alanımızda başlattığımız çalışma dâhilinde yabancı kelimelerin ve Arapça yazıların yer aldığı tüm tabelaların kaldırılarak dilimize uygun hale getirilmesi, görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması konusunda esnafımıza gerekli uyarılar yapıldığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; "Suriye uyruklu vatandaşlarımız tarafından çok sayıda iş yeri açarak yerleşik düzene geçildiği gözlerden kaçmıyor. Bu iş yerlerinin büyük bir kısmı da yine Suriye uyruklu vatandaşlarımıza hitap ettiğinden tanıtımlarına yönelik tabela, pankart ve flamaları da yabancı harf ve kelimelerle yazılmıştır. İş yerlerinde TSE standartlarına uyan esnaflarımız gibi Suriyeliler de kanunlarımıza uymak zorunda. Söz konusu tabelalara sahip esnafımızın gerekli düzenlemeleri yapmasını, varsa çevrelerindeki esnafların da uyum sağlaması konusunda duyarlılık göstermelerinin yanı sıra ilçemizde imla hatalarının olduğu tabela, poster ve afişlerin oluşturduğu görüntü kirliliğine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.  

5-065.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum