İlkadım'da, 15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Anıtı

İlkadım'da, 15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Anıtı
​​​​​​​İlkadım Belediyesi, Medeniyet Yolu’nu 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları ve isimleriyle donatarak “15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Anıtı” olarak hizmete açtı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI..

İlkadım Belediyesi, Kalkancı Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde bulunan Medeniyet Yolu’nu 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılında 15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Anıtı konseptine uygun olarak hazırladı.  Yolun başlangıcına 249, 15 Temmuz şehidinin resimlerinin ve isimlerinin bulunduğu anıt yapıldı. Yol güzergahına ise 249 şehidin resmi ve darbe günü yaşanan olaylardan derlenen fotoğraflar yerleştirildi.

 

KUR'AN-I KERİM VE DUA

15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Anıtı'nın açılışı Mustafa Altıkat tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Okunan Kuran-ı Kerim'den sonra  15 Temmuz Gecesi'nde yaşananları anlatan video gösterildi.  Video gösteriminin ardından  konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından İlkadım İlçe Müftüsü'nün yaptığı duanın akabinde 15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Parkı'nın açılışı yapıldı.

 

ATLAMAZ, "ASİL BİR MİLLETİZ..."

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, " 15 Temmuz Gecesi, Türkiye'nin çok kritik bir süreç atlattı. Milletimiz, darbe kalkışmasında canını ortaya koyarak  vücudunu kurşunlara siper etti.  Kendisini tankın altına attı.  Vatan ve bayrak için gözünü kırpmadan ihanet çetesine karşı  mücadele ederek darbeye geçit vermedi.  Ülkemiz o karanlık gece çok büyük bir badire atlattı.  O gece 249 şehit verdik . Gazilerimiz oldu. Burada İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok Beyfendi tarafından kazandırılan 15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Anıtı adı verilen çok önemli bir hizmetin açılışını yapacağız.  Hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuitu.

 

TOK, "15 TEMMUZ'U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ."

15 Temmuz darbe teşebbüsünün millet tarafından etkisiz hale getirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesinde böyle anlamlı bir yapı olan 15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Anıtı’nın açılışında bir aradayız. Bu yolu 1 yıl önce yapmıştık. Yürüyüş yolu olarak tasarlamıştık. Burayı millet yolu haline getirelim, şehitlerimizin görsellerini buraya yerleştirelim dedik. Bu yolda yürüyen insanlar 249 şehidimizin de resimlerini görecek. Yolun girişine de şehitlerimizin adlarının ve fotoğraflarının olduğu anıtımızı yerleştirdik. Burayı böyle bir hale getirerek anlamlı kılalım istedik. 15 Temmuz darbe girişiminin 1. senesinde ‘Unutmayacağız, Unutturmayacağız’ sloganıyla hareket ediyoruz. Çünkü 15 Temmuz bir dönüm noktasıdır. 2. Kurtuluş Savaşımızı verdiğimiz gündür. Orada milletimiz, tanka, topa, tüfeğe kafa atar bir anlayışla sokaklara çıktı. 40 yıldır devletin her kademesine giren FETÖ, bütün planlarını yapmasına rağmen Türk milletinin sokaklara çıkıp tanklara kafa tutacağını hesaba katamadılar. Allah bir daha böyle acıları bize göstermesin. Tesisimiz hayırlı olsun” dedi.

 

Açılışa, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti İlkadım İlçe Teşkilatı Üyeleri, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlkadım Müftüsü Yahya Polat, Bursa İstinaf Mahkemesi Başkanı Fatih Açıl, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fevzi Apaydın, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum