İLKADIM SOSYAL HİZMETLERDE ÖNCÜ OLUYOR

İLKADIM SOSYAL HİZMETLERDE ÖNCÜ OLUYOR
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın öncelik verdiği “Sosyal Belediyecilik Hizmetleri” İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşuyor.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın büyük bir hassasiyet gösterdiği “Sosyal Belediyecilik Hizmetleri” için İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda vatandaşların, özellikle mahalle muhtarlarının işbirliğinde, yardımla buluşmaları için yoğun bir çalışma yürütülüyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların hassasiyetle tespiti yapılarak sınıflandırılmasının ardından ivedilikle yardım hizmetleri gerçekleştiriliyor.

"ÇALIŞMALARIMIZIN TEMELİNİ HOŞGÖRÜ OLUŞTURUYOR"
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cemalettin Çakır tüm çalışmaların temelini İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın öncülüğünde hoşgörünün oluşturduğunu belirtirken; “İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak bütün ekibimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşarak sorunlarını çözüme kavuşturmak adına çalışıyoruz. Mahalle muhtarlarımızın iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda muhtarımızın ihtiyaç sahibi vatandaş ve ailelere verdiği belge ile ilk olarak ihtiyaç durumuna göre yardımlarımızı sınıflandırıyoruz. İhtiyaç durumuna göre 1.,2.,3. Ve 4. sınıf olmak üzere değerlendirmemizi yaparak halkımıza sosyal belediyeciliğin gerektirdiği şekilde hizmetlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

lkadim-belediyesi-02-014.JPG

"ÇOK SAYIDA HİZMETİ HALKIMIZLA BULUŞTURUYORUZ"
Yapılan yardımlar hakkında da ayrıntılı bir bilgi paylaşımında bulunan Çakır; "Vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılamak adına hizmete sunduğumuz Hayır Çarşımızda kıyafetten mobilyaya, beyaz eşyadan kırtasiyeye kadar birçok hizmeti güven ortamında halkımızla buluşturuyoruz. Belediyemiz imkanları dahilinde sunduğumuz hizmetlerimiz arasında yolda kalmış vatandaşlarımızın otobüs biletlerini temin ederek gidecekleri yere ulaştırmaktan, ihtiyaç sahibi olduğuna dair belgelendirdiğimiz vatandaşlarımızın faturalarını ödemeye kadar her konuda vatandaşımıza fayda sağlamaya çalışıyoruz. Diğer yandan askıda ekmek uygulamamız devam etmekte ve yanı sıra gıda kartı ile ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda yardımı sağlıyoruz. Hayır çarşımızda bize ulaştırılmış olan giysileri ayrıştırarak giyilebilir durumdaki kıyafetleri temizleyip, bakımını yapıp mağazamızda ücretsiz hizmete sunuyoruz. Bunun yanında mobilya ve beyaz eşya yardımları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için yoğun bir çaba ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

lkadim-belediyesi-03-014.JPG

"UNUTULAN YARDIMLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ SOSYAL BELEDİYECİLİKLE HATIRLATACAĞIZ"
Sosyal Belediyecilik anlayışı ile unutulan yardımlaşma kültürünü İlkadım’da tekrar hayata geçireceklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Bizim yüzyıllara dayanan kültürümüzde her zaman var olan yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzü Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz çatısı altında tekrar yeşertmek için çalışıyoruz. Hassasiyetle belirlediğimiz ve belediyemize başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak onlara bir destek olmanın güzelliğini yaşıyoruz. Hem ihtiyaçlarının giderilmesi hem de hayata yeniden katılarak başarılı birer birey olmaları adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Belediyemiz imkanları dahilinde tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmaya ve sorunları birlikte çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.