İLKADIM MÜFTÜMÜZE BAŞARILAR

İlkadım Müftüsü sayın Seyfullah Çakır hocamızın, Samsun İl Müftülüğüne atanmasıyla boşalan İlkadım Müftülüğüne Ömer Yay hocamız atanmıştır. Çeşitli ilçelerde görev yapan müftümüzün, ilçemiz olan İlkadım'da da başarılı olacağına inanıyoruz.

Yüksek tahsilini, benim de mezunu olduğum, OMÜ ilâhiyat fakültesinde tamamlayan Ömer Yay hocamız; aslen de Samsun Bafra'lıdır. İyi eğitim almış, Samsunlu olduğu için ilimizi tanıyan, örf, adet ve geleneklerimizi bilen bir bürokrattır.

Pazar günü(19 Temmuz 2020) köyümüzde tertip edilen şehit dua programını katılan hocamızın; sosyal ilişkilerinin ve beşeri münasebetlerinin de halkımızın memnun olacağı ölçü ve ölçekte olduğunu müşahede ettik. Hitabeti, diksiyonu, tarzı ve üslubu da; takdir görecek mahiyettedir.

Sayın müftümüzün bir çok avantajı vardır. Bunlardan en başta geleni; aynı ilçede başarıyla iki yıl müftülük yaptıktan sonra, bu başarısının kendisini Samsun İl müftülüğüne taşıyan Seyfullah Çakır hocamızın varlığıdır.

İlçenin bütün kodlarını ve dengelerini bilen ve bunları iki yıl boyunca çok başarıyla değerlendiren Seyfullah Çakır hocamızdan istifade etmesiyle, ilkadım tecrübesini bedel ödemeden elde edecektir. Bu tecrübe de, kendilerini başarılı kılmaya yetecektir. Müftülük daire personeli, cami ve kurs görevlilerinin de artı katkı sağlayacağına inanıyorum.

Geçmiş yıllarda bürokratik işlemleri yürüten müftülükler; genç ve dinamik müftülerin atanmasıyla, yeni görev anlayışı oluşturmuş, bunu da tabana yansıtmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet tanımı da revize edilmiştir. Artık "Yaygın ve Yetişkin Din Eğitimi"ne daha fazla önem verilmektedir. Bu da, kurumun vatandaşla daha geniş tabanlı kucaklaşmasını sağlamaktadır.

İlkadım ilçesi yaklaşık 350 bin nüfusa sahiptir. 250 bin civarında seçmeni vardır. Bu sayısal gerçek; ilçe nüfusunun orta yaş ve üzerinden oluştuğunu göstermektedir. Ayrıca, merkez ilçe olması nedeniyle; günlük 700-800 bin insan sirkülasyonu vardır. 45-50 vilayetten daha büyük ve yoğun olan İlkadım ilçesinde görev yapmak, zor olduğu kadar da onur vericidir. Son yıllarda İlkadım Müftülüğü yapan müftüleri bu ilçemiz İl Müftülüğüne taşımıştır.

Sayın İl Müftümüz Seyfullah Çakır hocamızın hizmet ajandasında bir çok plan ve programının olduğunu biliyorum. Özellikle; 4-6 yaş grubu çocuk eğitiminde iddialı olan il müftümüzün bu projelerini hayata geçiren her ilçe müftüsü başarılı olacaktır. İlkadım ilçe müftümüzün bir başka avantajı, sayın İbrahim Keklik gibi bir Kaymakamla çalışacak olmasıdır.

İl kurumlarını bünyesinde bulunduran İlkkadım ilçesi; bu yönüyle ilimizin büyük ölçüde yükünü taşırken aynı zamanda avantajlarından da istifade etmektedir. Bunu beceren ilçenin kurum amirleri sayın Seyfullah Çakır hocamız gibi başarıyı da elde etmektedir. Elbette,  başarı içen; yetenek, kabiliyet, liyakat, donanım, tecrübe gibi temel dinamiklere sahip olmak gerekir.

Valiliğimizin, Büyük Şehir Belediye Başkanlığımızın ve İl Müftülüğümüzün , İlkadım ilçesinde bulunması başlı başına bir avantajdır. Sayın Valimiz Dr. Zülkifl Dağlı bey de, hem ilimiz hem ilçemiz için kazanımdır. Kendisiyle koordineli çalışan kurum amirleri başarılı olacaktır. Bunda en avantajlı olan İlkadım ilçemiz, en avantajlı kurumu da İlkadım Müftülüğümüzdür.

İlkadım Müftüsü olarak atanan Ömer Yay hocamıza başarılar diliyorum. Sözünü ettiğimiz hususları avantaja dönüştürmesi halinde başarılı olacağına inanıyorum. Bizler de, kendilerini ve kurum hizmetlerine katkıyı, ilçenin bir vatandaşı olarak vicdani borç biliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR