İlkadım Müftülüğü de yapan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir;GÖREVDEN ALINDI

İlkadım Müftülüğü de yapan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir;GÖREVDEN ALINDI
Daha önce İlkadım ilçe Müftülüğü görevinde bulunan ve yoğun şikayetler sonucunda Balıkesir’in Edremit ilçesine tayini çıkartılan Keramettin Demir daha sonra Din İşleri Yüksek Kurulunda tanıdığı bir üyenin aracı olması sonucunda Trabzon Müftülüğü’ne ...

Daha önce İlkadım ilçe Müftülüğü görevinde bulunan ve yoğun şikayetler sonucunda Balıkesir’in Edremit ilçesine tayini çıkartılan Keramettin Demir daha sonra Din İşleri Yüksek Kurulunda tanıdığı bir üyenin aracı olması sonucunda Trabzon Müftülüğü’ne tayin edilmişti.

 

Keramettin Demir, Trabzon’da görev yaptığı süre zarfındaki icraatları nedeniyle Diyanet teşkilatındaki personel tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına şikayet edilmesi sonucunda görevinden alınarak başka bir göreve tayin edilmeksizin merkeze çekildi.

 

HAK YERİNİ BULDU

İlkadım ilçe Müftülüğü yaptığı dönemlerde gerek Din görevlilerinin, gerekse vatandaşların şikayeti sonucunda gazetemiz tarafından haber yapılan Keramettin Demir, hakkındaki şikayetler sonucunda Balıkesir’in küçük bir ilçesi olan Edremit’e tayin edilmişti. Keramettin Demir Edremit’te kısa bir süre görev yaptıktan sonra araya tanıdıklarını koyarak Trabzon il Müftülüğüne tayin edilmiş olması kamuoyu tarafından haksızlık olarak telakki edilmişti. Demirin Trabzon’da görev yaptığı süre zarfında birçok Din görevlisi ve ilçe Müftüsüyle ters düştüğü, hatta vatandaşların da icraatlarından duydukları rahatsızlık sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığına yoğun şikayet dilekçelerinin gittiği ve Başkanlık makamının bu doğrultuda Keramettin Demiri görevden almış olmasına Hak yerini buldu yorumları yapıldı.

 

DEĞİL İL MÜFTÜSÜ İLÇE MÜFTÜSÜ DAHİ OLMAMALIYDI

Keramettin Demir’in görev yaptığı süre zarfındaki icraatlarına bakıldığında değil İl Müftüsü ilçe Müftüsü dahi olmaması gerektiği iddia edilirken sadece Trabzon ilinde görev yaptıktan sonra merkeze çekilmiş olmasının da bunun delili olduğu iddia edildi. Keramettin Demir’in arkasında durup onu İl Müftülüğüne kadar çıkarak insanların bu vebali nasıl taşıyacakları da merak konusu olmuş durumda.

A.Ufuk Erkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum