İLKADIM KURBAN'A HAZIR

İLKADIM KURBAN'A HAZIR
İlkadım Belediyesi Zabıta Ekiplerince İlçede bulunan kurban satış yerlerinde denetimler aralıksız sürüyor

İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi ve Kışla Mahallesinde kurulan kurban satış alanlarında vatandaşların Kurban Bayramı öncesi gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alarak bayramı sorunsuz geçirmeleri için İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor. İlkadım Kaymakamlığınca kurban satış ve kesim yerlerinin düzeni için kurulan komisyon ile denetimlerini sürdüren ekipler kurban satış yerlerinde en ince ayrıntıya kadar kuralların korunması için çaba harcıyor. Komisyonda yer alan İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Toplum Sağlığı Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerle ortaklaşa yürütülen denetimlerde hem insan sağlığını hem de kurbanlık hayvanların sağlığını tehdit edebilecek olumsuzluklar önleniyor.

A'DAN Z’YE DENETİM

Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince İlkadımlıların huzurlu bir bayram geçirmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını ve kurban kesim yerlerinin İstasyon, Reşadiye, Selahiye Mahallelerinde belirlenen alanlarda ve kurban satış noktalarında olduğunu açıklayan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, İlçe Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile insan ve çevre sağlığı için hijyen denetimi yaptı. Kurban satış alanında ilçeye şehir dışından gelen üreticilerin yaşam alanlarını, tuvalet ve banyoları, dinlenme alanları ve çevreyi denetledi. Ardından kurbanlık hayvanların denetimini yapan Zabıta Ekipleri, kurbanlıkların pasaport, aşı kaydı, nakil bölgeleri, veteriner kaydı ve aşı kayıtlarının olup olmadığını denetledi. Yapılan denetimlerde kural dışı durumların bulunmaması sevindirdi.

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

İlkadım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşları kurbanlık hayvan alırken, kurbanlıkların sağlıklı ve besili olmasına, gebe olmamasına, sığırların 2 yaşını doldurmuş olmasına, veteriner sağlık raporunun bulunmasına, aşı kaydı olmasına, kulaklarının küpeli olmasına, büyükbaş hayvanların pasaportlarının, küçükbaş hayvanların nakil bölgelerinin olmasına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum