Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

İLKADIM İŞTEN ÇIKARMALAR

Siyaset insanları ikna etme sanatıdır.Ve insanları ikna etmenin en kolay yolu vaatte bulunmaktır. Vaatler elle tutulur olmalı.Çıkarlara dokunmalı.Yapılabilirliği önemli değil.Nasıl olsa yerel seçimler beş yılda bir.Bir sonraki seçime kim öle,kala.İş,aş,yakacak,barınma.En temel sorunlara parmak basmalısınız.

İlkadım Belediye Başkanımız Sayın Erdoğan TOK'un yaptığı gibi.Seçim öncesi bir çok konuşmasını dinledim.Vaatleri üç ana başlıkta toplanıyordu.Hobi bahçesi,taziye çadırı,sempozyum düzenlemek gibi yapması konuşmak kadar kolay olan işleri saymıyorum.

1-Kentsel dönüşüm veya heyelan bölgesi olduğu için doğalgazı olmayan alanlara doğalgaz getireceği. ''Meclis müşavirliği yaptığım dönemde ikili ilişkilerimi geliştirdim.Doğalgazı biz getireceğiz.'' dedi.

2-Kentsel dönüşüm gerçekleştirildiğinde kimsenin mağdur edilmeyeceği.Kata kat verileceği.Örnek bile vermişti,Sayın Başkan.''Vatandaşın dört katı varsa dört kat alacak.En kötü ihtimalle dört katına üç buçuk kat alacak.''

Güzel vaatlerdi.Herkesin gerçekleşmesini isteyeceği vaatler.Fakat uygulamaya konulması neredeyse imkansız.Neden yapamayacağına daha önceki yazılarımda değindim.Yine de dileğim Sayın Başkanın vaatlerini yerine getirebilmesi.Söylediklerini yaptığı gün büyük bir keyifle  özür yazısı yazacağım. Umarım ben haksız çıkarım.Allah bana özür yazısı yazmayı nasip eder.

Sayın Başkanın üçüncü vaadi ise,kimsenin ekmeği ile oynamayacağı idi.Fakat geldiğimiz noktada görüyoruz ki,dediği gibi olmadı.İlkadım Belediyesinde çalışan personelin bir kısmını işten çıkardı.

Erdoğan TOK,''işe gelmeden maaş alan,iş huzuru ve disiplini bozanları,emekli olduktan sonra belediyede işe girenlerin kurumla ilişkisini kestiklerini,işine sadık, sadece ekmeğinin peşinde koşanlara dokunmadıklarını ''söylüyor.

İşe gelmeden maaş alanlar,her siyasetçinin baş belasıdır. Bu tip insanlar için başkanlık makamında kimin oturduğunun önemi yoktur.Necattin DEMİRTAŞ  ya da Erdoğan TOK. Çoğu yüzsüzlükte tavan yaptığı için her dönemin adamıdırlar.Dün Necattinci olanlar bir anda Erdoğancı olur.Gemilerini bir şekilde yürütürler.

Sayın Başkan gerçekten bu tip insanların iş akitlerini sona erdirmiş, bunu başarabilmişse elleri öpülecek insandır.

İşten çıkarmaların genelinin bankamatik çalışanlarından oluştuğunun ispatı kolaydır.İsim isim açıklama yapılır.Bu kişiler herhangi bir çalışma yapmadan maaş almaktadır, denir.Konu kapanır.

Sayın Başkanının bu yöntemi tercih edeceğini zannetmem.Bunun içindir ki,işten çıkarmalar için iki neden daha söylemektedir.Emekli olanların çalışması ve iş disiplinini bozan çalışanlar.

Erdoğan TOK,yıllarca meclis müşavirliği görevinde bulunmuş birisi.Mutlaka biliyordur.Emeklilerin çalışmasında hiçbir sakınca yoktur.Emeklilik,işten çıkarma için yeterli bir neden değildir.

İş disiplinini bozanlar.Sayın Başkana inanmak isterim.Fakat bu cümle siyaset dilinden Türkçe'ye işten çıkarmak istiyorum.Fakat çalışıyor.Bir bahane bulmam lazım,olarak çevrilebilir.

Sayın Başkan söylediği gibi çalışmadan maaş alan,iş huzurunu bozan ve emekli  olduğu halde çalışan personeli İlkadım Belediyesinin ve halkının çıkarlarını korumak  için mi işten çıkarmıştır?

Yoksa ,yandaşlarına yer açmak için mi? Bunun cevabını zaman verecek.Çok bekletmeden….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR