İlkadım da Festival Tadında Çocuk Şenliği

İlkadım da Festival Tadında Çocuk Şenliği
İlkadım Belediyesi, Bulvar AVM ve Pera Sanat İşbirliğiyle 9 gün boyunca süren 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri festival havasında sürüyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 yıl önce çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliği gökyüzüne bırakılan balon şovu ile başladı.

 Her gün farklı etkinlik ve gösterilerle festival havasında devam eden şenliğe aileleriyle birlikte gelen minikler gönüllerince eğlendi. Bulvar AVM' deki etkinlik alanında çocuklar hem resim yaptı hem de eski sokak oyunları oynama imkanı buldu. Teknolojinin gelişmesi ile zamanlarının büyük bir kısmını televizyon ve bilgisayar başında geçiren çocuklar bu sayede eski sokak oyunlarını oynarken kendi kültürlerini tanıma fırsatı yakalamış oldu. Gün boyunca çeşitli faaliyetlere katılan minikler eğitmenler eşliğinde atölye çalışmalarına katılarak kil, heykel, pompom, kukla, mozaik, boyama, yırt yapıştır etkinlikleriyle yeteneklerini ortaya çıkardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve Ulu Önder Atatürk’ün, Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95.’inci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın kendi başlarına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olması, bizim milli benliğimizin uluslararası boyutta yaşanmasına vesile olmaktadır. Geleceğimizin mimarları olarak nitelendirdiğimiz çocuklar yarınlarımızın büyükleri onlara sevgi ve güven duyuyoruz. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza milli benliğimizin temsili olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemini çocuklarımıza anlatmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.