İLKADIM BELEDİYESİ’NDE YAŞANANLAR (II)

          İLKADIM BELEDİYESİ'NDE YAŞANANLAR (II)

 

Geçtiğimiz hafta yayınlanan İlkadım Belediyesi"nde olup, bitenler başlıklı yazımıza gelen yorumlardan olayın gündeme bomba gibi düştüğünü hep birlikte görme imkanımız oldu. Yazıya gelen yorumların tamamına yakınını yayınladık, sadece bir iki tane bilinçli ve art niyetli yorumu yayınlamadık, nedenine gelince o yorumları yayınlasaydık, cevap hakkı doğacaktı. Sizin anlayacağınız olayı sadeliğinde bırakıp, takdiri vatandaşa bıraktık.

            Yazdığımız yazıya gelen yorumlardan da anlaşılacağı gibi bizim İlkadım Belediyesi"nin işi arzuhal yazdırmak isteyen teyzenin işine dönmüş, hepinizin bildiği hikayeyi özetlemekte yarar var, okur yazar olmayan yaşlı kadın komşusundan şikayetçi olmak için arzuhalciye gidip, şikayet dilekçesi yazdırmak ister, arzuhalci yaşlı kadına yazacağı dilekçenin ucuzu pahalısı olduğunu hangisinden yazmasını istediğini sorunca yaşlı teyze evladım pahalısından yaz ki meramımızı iyi anlatalım deyince arzuhalci dilekçeyi kafasına göre doldurur. Yaşlı teyze dilekçeyi okumasını isteyince arzuhalci okumaya başlar, kadıncağız okunanları duydukça şaşırıp, kalır yahu bu komşum bana neler, neler yapmış da benim haberim yok der.

            Bizim Necattin Başkan"ın da durumu aynen yaşlı teyzeye benziyor, ancak aradaki fark başkan seçildikten sonra belediyeye o kadar çok işler yapmış ki başkanın da bizim de haberimiz yokmuş, hele ki vatandaş biliyordu da yorumlara ekledi ve herkesin haberi oldu. İşin şakası bir yana olayların bir çoğunu bilmemize rağmen, Necattin Başkan"a olan güvenimizden bunları yazmak istemedik, ancak olayların şuyuu vukuundan fazla olmaya başlayınca artık toplumla paylaşmak gerektiği kanaati hasıl oldu.

            Geçtiğimiz hafta başkanın kayınbiraderinden söz etmiştik, meğer o kadar çok akraba varmış ki kayınbiraderin yaptıkları az bile kalmış. Belediye Başkanlığı seçimleri sonrası Necattin Başkan"ın ilk icraatlarından birisi İlkadım Belediyesi"nin satın alma işlerinin başına kendi akrabalarını getirmek olmuş. Belediyenin araç, gereçlerinin sanayideki tüm alım işleri başkanın akrabası olan bu arkadaşlar tarafından yürütülmekte olup, yaptıklarının dilden, dile dolaştığını sadece belediyede değil, Sanayi Çarşısı"nda bilmeyen yok.

            Belediyede işe başlattığı bilge kardeşlerle ilgili daha önce yazdığım yazıda bahsetmiştim, ancak haktan hukuktan bahsedip, ben müfettiş kökenliyim yanlış yapmam diyen Başkan"a buradan sormak istiyorum Sayın Başkan senin kadro fazlalığın olmasına rağmen bu kardeşleri belediyeye almandaki hikmet nedir? sadece almakla  kalmadın birisini satın alma gibi önemli bir işte görevlendirdin, diğeri spor kulübünün başında. Bu arada daha önce çalıştığı kurumda aldığı ceza da cabası.

            Gelelim Unkapanı Pazar Yeri binasının tadilat inşaatı işine. Belediyede çalışmakta olan Cavit Yıldırım adlı arkadaş bu iş ile ilgilenmeye başlayınca başkan yanına çağırıp, bu işle ilgilenmemesini söylüyor, ardından belli bir zaman geçince Başkan Cavit Yıldırım"ı tekrar yanına çağırıp ihaleye teklif vermesini söylüyor. Bunun üzerine Cavit Yıldırım ihale ile ilgili çalışmaya başlıyor ve teklif zarfı hazırlıyor. Bu kez aynı Necattin Başkan Cavit Yıldırım"ı çağırıp bu ihaleye girmeyeceksin diyor, Cavit Yıldırım bu işe fena halde sinirlenip, ihaleye giriyor ve ihale kendisine kalıyor. Peki, dürüstlükten taviz vermeyen, konuşmaya sıra geldiğinde mangalda kül bırakmayan Necattin Başkan ne yapıyor biliyor musunuz? İhaleyi onaylamıyor, yanlış duymadınız onaylamıyor ve iptal ediyor.

            Necattin Başkan"a buradan sormak istediğim birkaç soru var. Önce Cavit Yıldırım"a ihaleye girme demenin nedeni ne idi, hadi dedin sonra vazgeçip hayır bu ihaleye girme demenin anlamı ne idi? Onu da geçtik üçüncü kez yeniden vazgeçip bu ihaleye girme demenin anlamı ne idi? Bunu da geçtik Cavit Yıldırım ihaleye girip ihaleyi kazanmasına rağmen sen neden onaylamayıp, ihaleyi iptal ettin? Son bir soru senin müfettişlik anlayışın bu mu? Ele talkım verip salkımı kendisinin yemesi herhalde bu olmalı.

            Sanırım bu günlük bu kadar soru yeter zira tüm soruları bitirirsek önümüzdeki yazıya haksızlık etmiş oluruz. Şimdilik bu soruların cevabını verirse kalanını önümüzdeki yazılarda sorarız. Soracağımız o kadar çok soru var ki saymakla bitmez, henüz işin belediye boyutundayız, siyasi boyutuna henüz başlamadık, hangi siyasetçi belediyeden nemalanıyor, hangi siyasetçinin kardeşi belediyede, hangi meclis üyesi ile başkanın arası neden açıldı, Acem Tekkesi"nin müdavimleri ve menemenleri kimler yiyor, çeteyle ilişkili kimler belediyede çalışıyor, işe gitmeden maaş alanlar ve daha neler, neler. Önümüzdeki yazı dizilerinde görüşmek üzere. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR