İLKADIM BELEDİYESİ EKONOMİYE CAN VERİYOR

İLKADIM BELEDİYESİ EKONOMİYE CAN VERİYOR
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”İlçe halkımıza geri dönüşüm bilinci oluşturmak ve teşvik etmek amacıyla “2022 yılında 2000 LT” projesiyle atık yağları ekonomiye kazandırmak istiyoruz “ dedi.

Daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent için çevre koruma hizmetlerini sürdüren İlkadım Belediyesi, doğaya sayısız hasar veren kirlilik kaynaklarından bitkisel atık yağları, toplayarak geri kazanımını sağlıyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın hassasiyetle üzerinde durduğu “Sıfır Atık” uygulaması ile geri dönüşebilen malzemelerin ekonomiye kazandırılmasında ilçede 40 noktada hizmet veren AYPİKUT’lardan toplanan 350 LT atık yağ lisanslı firmaya teslim edildi. Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan 1.Sınıf Atık Merkezi’nde toplanan atık yağlar biyodizel üretiminde kullanılarak geri kazandırılıyor.

ilkadim-007.jpg

“Çalışmalarımıza destek verin”
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görev yapan Çevre Mühendisi Ayşegül Akçay,” Kâğıt, plastik, metal, cam, elektronik atık, pil atığı, atık yağlar gibi 13 farklı grupta atığın geri dönüşümünü sağladığımız Karadeniz de tek olan Atık Getirme Merkezi’mizde doğayı ve çevreyi korumak; gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak amacıyla projemize sürdürülebilir şekilde devam ediyoruz. Bu merkez birken materyaller ayrı ayrı biriktirilerek lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor. Özellikle endüstriyel atıkların çevreye verdiği zarar nedeniyle ekolojik dengenin günden güne bozulduğu ülkemizde kullanılmış bitkisel atık yağların 1 litresinin lavabolara dökülmesi,1 milyon litre içme suyunu kullanılmaz hale getirmekte ve yüzey sularında yaşayan canlı hayatını tehlikeye sokmakta, kanalizasyon hatlarında boru kesitlerini daraltmakta ve tıkanmalara sebep olmaktadır. Daha kötü sonuçlara mahal vermeme noktasında doğayı ve yaşadığımız şehri temiz tutmak için çalışmalarımıza destek vermelerini istiyoruz” dedi.

ilkadim-3-006.jpg

“Geri dönüşebilen materyalleri mahallelerimize giderek toplayacağız”
Bitkisel atık yağların ekonomiye kazandırılması, çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve doğanın bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunmasını hedeflediklerini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”İlçe halkımıza geri dönüşüm bilinci oluşturmak, teşvik etmek amacıyla ilerleyen zamanlarda mobil atık aracımız “ATOM” ile mahallelerimizde geri dönüşebilen ürünleri toplayacağız. Atık yağlar için vatandaşlarımız 444 55 06 Alo Atık hattını aradıkları zaman ekiplerimiz evlerde biriken atık yağları adreslerden teslim alıyorlar.2022 yılı itibariyle hedefimiz 2000 LT atık yağı ekonomiye kazandırmak. Bu sayede hem doğaya hem de geleceğe önemli bir katkı sağlayacağız. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras yaşanabilir bir çevredir, anlayışıyla hareket ederek ilçemizde atık yağların toplanması çalışmaları yetkili ve lisanslı firmalar aracılığı ile süregelmektedir. Çevre ve insan sağlığına önem vermek hepimizin ortak görevi olmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.