İlkadım Aşçılık Okuluna Övgü Yağdı

İlkadım Aşçılık Okuluna Övgü Yağdı
İlkadım Belediyesi ve Lokantacılar odası ortaklığında sürdürülen Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi tanıtım toplantısı yapıldı

AK Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Mersin Milletvekili Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü Hacı Özkan, İlkadım Belediyesi ve Lokantacılar Odası ortaklığında yürütülen Aşçılık Okulu projesine övgüler yağdırdı.

İlkadım Belediyesi ve Lokantacılar odası ortaklığında sürdürülen Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, AK Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Mersin Milletvekili Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü Hacı Özkan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, MHP İl Başkanı Taner Tekin, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı, Ümraniye Bakkallar Odası Başkanı Resul Taşçı, Samsun Esnaf ve  Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler, Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, Yol İş Sendikası Başkanı İbrahim Uzun, MÜSİAD Şube Başkanı Selim Sar ve çok sayıda davetli katıldı.

TOK VE BALCIYA TEŞEKKÜR...

Milletvekili olmadan önce 40 yıl Mersin'de yıllardır esnaflık yaptığını belirten AK Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Mersin Milletvekili Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü Hacı Özkan, konuşmasında,  Şu an Lokantacılar Odası Başkanlığı yapan oğluna Aşçılık Okulu projesinin Mersin'de uygulamasını istediğini söyledi. Hacı Özkan, ortak projenin başkanları Erdoğan Tok ve İsmail Balcıya teşekkür etti.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJENİN MERSİN'DE UYGULANMASINI İSTEDİ

Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesine övgüler yağdıran Hacı Özkan, Esnaf ve sanatkar insana şah damarı kadar yakındır. Esnaf en çok güven duyulan mesleki örgütlenmedir.  Esnaf ve sanatkar olarak birliğe, beraberliğe ve ülkenin kalkınmasında çok önemli vazifeler yapmaktayız. Ülkede 2 milyon esnaf ve sanatkar var. Esnaf ve sanatkar oda başkanlığından istifa edip milletvekili olan tek benim. Biz aynı zamanda  esnaf ve sanatkarın sesi olmaya çalışıyoruz. Kursumuzun Bu kurs Türkiye'ye örnektir. Bu uygulamayı Mersin'de uygulanması için oğluma Mersin Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak uygulamasını istedim." diye konuştu.

VALİ ŞAHİN AŞÇILIK OKULUNU BEĞENDİ

Aşçılık Okulu'nu ilk defa görme imkanı olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, Mesleki anlamda insan yetiştiren bu tür kurslarının varlığı beni ziyadesiyle memnu etti. Projeyi uygulayan, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi.

"NE İŞ OLSA YAPARIM DEVRİ BİTTİ"

'Ne iş olursa yaparım' devrinin bittiğini kaydeden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, " Artık ‘ne iş olsa yaparım’ dönemi sona erdi. Bir alanda uzmanlaşmak zorundasınız. İnsanımız iş kolunda kendisini mesleki anlamda yetiştirmek zorundadır. Bu mana da bu kurslar varlığı çok önemli." şeklinde konuştu.

USTA'DAN TAM NOT

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta ise, " Uygulamaya sokulan Aşçılık Okulu projesi'nin  çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Bende esnaf oğluyum. Bu projeyi önemli buluyorum. İnsanlara meslek edindirmek ve mesleki yaşama kazandırmak ulvi bir sorumluluktur. " ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler gezildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.