İlk günkü gibi acı hâlâ yüreğimizde

İlk günkü gibi acı hâlâ yüreğimizde
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsunspor tarihinin en acı tarihi olan 20 Ocak 1989 kazasının 30'ncu yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

İLK GÜNKÜ GİBİ ACIMIZ HÂLÂ TAZE

Yaşanan elim kazanın Türk sporuna kara bir tarih olarak geçtiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Bundan 30 yıl önce Malatyaspor maçına giden kafilenin kazaya karışarak 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan Samsunsporumuzun kırmızı beyaz renklerine siyah eklenmesine neden olan o üzücü kazanın verdiği acı hâlâ ilk günkü kadar hissediliyor.” dedi

“RAHMETLE ANIYOR HAYIRLA YÂD EDİYORUZ”

Samsunspor tarihinin en acı tarihi olan 20 Ocak 1989 kazasının 30'ncu yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kazanın Türk sporuna kara bir tarih olarak geçtiğini belirterek, " Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcularımızdan Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Yugoslavya'da 6 ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. Kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış veya sakat kalmıştı. Kaza, Samsun şehrimiz başta olmak üzere tüm Türkiye'yi adeta yasa boğmuştu. Samsunspor 'un kara günü olarak bilinen bu tarih bizlere her yıl o acıyı tekrar yaşatıyor. Kaza sonrası hayatını kaybeden futbol adamlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; böyle büyük acıların tekrar yaşanmaması için dua ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.