İlk Enerji Çocuk Müzesi Ankara'da kuruluyor

İlk Enerji Çocuk Müzesi Ankara'da kuruluyor
Çocukları enerji verimliliği konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen Türkiye’nin ilk Enerji Çocuk Müzesi’nin yapımına başlandı.

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) ile Ankara Çocuk Müzesi arasında, geleceği yakından ilgilendiren çok önemli bir anlaşma imzalandı. Anlaşma çerçevesinde küresel ısınmadan sera gazı etkisine, iklim değişikliğinden enerji verimliliğine kadar birçok konuda öğrenmeyi kalıcı kılmak adına Türkiye’nin ilk Enerji Çocuk Müzesi’nin yapımına başlandı. Söz konusu müze, MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan Enerji Park içinde kurulacak. 

İmza töreninde bir konuşma yapan Enerji Verimliliği Derneği Ankara Şube Başkanı Av. Süleyman Boşça, yaşadıkları mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: “Çocuklarımızın enerji verimliliği konusunda bilinçlenmesinin tüm dünya için çok olumlu sonuçları olacak. Daha yaşanabilir bir dünya için Türkiye’nin bu ilk projesini hayata geçirmekten gurur duyuyoruz.” 

Proje yüklenicisi olan Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi Kurucusu Kubilay Yalçın da törendeki konuşmasında, yaşayarak öğrenmenin önemine dikkat çekti. Yalçın, “Öğrenmenin yaparak, yaşayarak mümkün olduğu çağımızda Enerji Çocuk Müzesi’nin, çocukların farkındalığının arttırılmasına katkıda bulunacak bir proje olduğuna inanıyoruz. Ülkemiz için örnek proje olmasını umduğumuz Enerji Çocuk Müzesi sayısının artması, hepimizin ortak dileği.” dedi.  CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.