İLK DEFA TİYATRO İLE TANIŞTILAR

İLK DEFA TİYATRO İLE TANIŞTILAR
Samsun Tekkeköy Anaokulu’nun uyguladığı‘ Drama Köprüsü’ projesi sayesinde ilçenin köy okullarında eğitim gören okul öncesi öğrencileri ilk defa tiyatro ile tanıştılar.

Projenin yazarı Okul Müdür Yardımcısı Cüneyt Kahyaoğlu, “Drama Köprüsü’ Projesi kapsamında her ay bir köy okulunun anasınıfı öğrencilerini okulumuzda ağırladık ”dedi.

img-5866-yagbasan-ortaokulu.jpg

‘İLÇEMİZDE GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ KURDUK’
Köy okullarından gelen minik öğrenciler ile birlikte kendi öğrencilerini kaynaştırmanın mutluğunu yaşadıklarını dile getiren Projenin yazarı Okul Müdür Yardımcısı Cüneyt Kahyaoğlu,” İlk önce okulumuzda kahvaltı yapıp tanıştıktan sonra ücretsiz tiyatro gösterisi izlediler. Tiyatronun bitiminde misafir oldukları sınıf ile birlikte ebru, oyun, pasta yapımı vb. etkinliklerle eğlendikten sonra okullarına geri döndüler.2018-2019 eğitim öğretim yılında dört adet köy okulumuzu ağırladık. Her ay dezavantajlı bir köy okulunu kurumumuzda misafir ederek Değerler Eğitimi konularını drama yöntemiyle görerek, yaşayarak, deneyimleyerek öğrenme ve bölgemizin tiyatroya ulaşmak konusunda dezavantajlı olan okul öncesi öğrencilerini tiyatro ile buluşturmak ve kardeşlik köprüsü kurmak bizleri olağanüstü mutlu etti. Misafir öğrencilerimizin kendi okullarına geri dönmeden önce yüzlerinde oluşturduğumuz tebessüm ve mutluluğun tekrarı için aynı şevk ile çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

img-5867-yaylageris-ilkokulu.jpeg

‘BU PROJENİN DEVAMINI GETİRECEĞİZ’
Okullar  arasında birlikteliklerini güçlendirdiklerini söyleyen Okul Müdür Yardımcısı Cüneyt Kahyaoğlu,” Bu aşamada projenin yürütülmesinde emeği geçen başta okul müdürümüz ve bütün Tekkeköy Anaokulu öğretmenlerine; projeye katılım sağlayarak bizlere misafir olan Yağbasan Ortaokulu’na, Güzelyurt İlkokulu’na, Gökçe Karaoğlan İlkokulu’na ve Yaylageriş İlkokulu’na köy okulu öğrencilerinin kurumuza getirilerek tekrar geri götürülmesinde bizlere aracını tahsis eden Tekkeköy Belediye Başkanlığına ve misafir öğrencilerimize ücretsiz oyun oynama yüce gönüllülüğünü gösteren değerli SobeTiyatro ekibine yürekten sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.